OD DANAS POČINJE VAKCINACIJA NA MOBILNIM PUNKTOVIMA: Prijave nisu potrebne, građani mogu da biraju između dva cepiva

Novosti online

07. 04. 2021. u 09:14

ОД ДАНАС ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА НА МОБИЛНИМ ПУНКТОВИМА: Пријаве нису потребне, грађани могу да бирају између два цепива

Foto: M. Anđela

OD DANAS počinje novi vid vakcinisanja građana. Pored prijavljivanja putem portala eUprave i kontakt-centra sve lokalne samouprave počinju da organizuju slobodne punktove gde građani mogu da dođu bez prijave.

Direktor Kancelarije za eUpravu Mihailo Jovanović rekao je da će vakcinacija na punktovima bez prijavljivanja zavisiti od lokalnih samouprava i pozvao ih je da na pravi način obaveste građane na koji način će se to sprovoditi. Dodao je da će ti punktovi biti uglavnom pri domovima zdravlja, ali i da će biti mnogo mobilnih ekipa.

Jovanović je precizirao da na velikim masovnim punktovima neće biti moguća vakcinacija bez prijavljivanja da se ne bi stvarale gužve.

- Na punktovima gde će građani dolaziti bez prijave na raspolaganju će biti vakcine "Sinofarm" i "Astra-Zeneka" jer su najlakše za manipulaciju i omogućavaju odlazak ekipa na teren - dodao je direktor Kancelarije za eUpravu.

Jovanović ističe da se na taj način pozivaju svi građani da se vakcinišu.

Kako je istakao, vide se efekti vakcinacije i to se meri na nivou svake lokalne samouprave. U onim mestima gde je vakcinacija išla bolje i gde su lokalne samouprave bile aktivnije, vide se bolji rezultati u borbi protiv korone, rekao je direktor Kancelarije za eUpravu.

- Sada ubacujemo u petu brzinu i imamo ambiciju da do kraja meseca izvršimo još 500.000 vakcinacija - naveo je Jovanović.

Smatra da je bitno da se lokalne samouprave žestoko uključe u akciju vakcinacije. Kaže i da građani i dalje u najvećem broju žele bilo koju vakcinu koja je odobrena i da je to pravi izbor.

- Ne treba deliti vakcine. Bitno je da se što pre vakcinišemo - poručio je Jovanović i dodao da je do sada vakcinisano 39.000 stranaca.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)