OD DANAS POČINJE VAKCINACIJA NA MOBILNIM PUNKTOVIMA: Prijave nisu potrebne, građani mogu da biraju između dva cepiva

Novosti online

07. 04. 2021. u 09:14

OD DANAS počinje novi vid vakcinisanja građana. Pored prijavljivanja putem portala eUprave i kontakt-centra sve lokalne samouprave počinju da organizuju slobodne punktove gde građani mogu da dođu bez prijave.

ОД ДАНАС ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА НА МОБИЛНИМ ПУНКТОВИМА: Пријаве нису потребне, грађани могу да бирају између два цепива

Foto: M. Anđela

Direktor Kancelarije za eUpravu Mihailo Jovanović rekao je da će vakcinacija na punktovima bez prijavljivanja zavisiti od lokalnih samouprava i pozvao ih je da na pravi način obaveste građane na koji način će se to sprovoditi. Dodao je da će ti punktovi biti uglavnom pri domovima zdravlja, ali i da će biti mnogo mobilnih ekipa.

Jovanović je precizirao da na velikim masovnim punktovima neće biti moguća vakcinacija bez prijavljivanja da se ne bi stvarale gužve.

- Na punktovima gde će građani dolaziti bez prijave na raspolaganju će biti vakcine "Sinofarm" i "Astra-Zeneka" jer su najlakše za manipulaciju i omogućavaju odlazak ekipa na teren - dodao je direktor Kancelarije za eUpravu.

Jovanović ističe da se na taj način pozivaju svi građani da se vakcinišu.

Kako je istakao, vide se efekti vakcinacije i to se meri na nivou svake lokalne samouprave. U onim mestima gde je vakcinacija išla bolje i gde su lokalne samouprave bile aktivnije, vide se bolji rezultati u borbi protiv korone, rekao je direktor Kancelarije za eUpravu.

- Sada ubacujemo u petu brzinu i imamo ambiciju da do kraja meseca izvršimo još 500.000 vakcinacija - naveo je Jovanović.

Smatra da je bitno da se lokalne samouprave žestoko uključe u akciju vakcinacije. Kaže i da građani i dalje u najvećem broju žele bilo koju vakcinu koja je odobrena i da je to pravi izbor.

- Ne treba deliti vakcine. Bitno je da se što pre vakcinišemo - poručio je Jovanović i dodao da je do sada vakcinisano 39.000 stranaca.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024