KORISNICI "NATERALI" GUGL DA VRATI VAŽNU FUKNCIJU: Mapa na androidu opet radi svoj posao

Novosti onlajn

04. 04. 2021. u 19:01

U DOBRU i zlu, ponekad zajednice na mreži imaju moć da pomeraju planine - ili, u ovom slučaju, neverovatno velike korporacije. Posle dužeg odsustva, Gugl je u Mapama na Androidu odlučio da vrati kompas.

КОРИСНИЦИ НАТЕРАЛИ ГУГЛ ДА ВРАТИ ВАЖНУ ФУКНЦИЈУ: Мапа на андроиду опет ради свој посао

Foto: Tanjug/AP

U postu podrške koji je primetio Android Polis, Gugl kaže da je odlučio da vrati kompas zbog "ogromne podrške" koju su korisnici pokazali za vraćenje ove funkcije.

Jednom kada preuzmete najnoviju verziju Mapa, 10.62, videćete da se vidžet pojavljuje kada započnete negde da se krećete.

Kada je Google prvobitno uklonio kompas početkom 2019. godine, rekao je da je to učinio da bi "očistio navigacioni ekran". Ironija svega ovoga je što kompanija nije uradila nešto slično na iOS-u. Na ajfonu i ajpedu kompas je bio tamo sve vreme, dok njegov Android kolega nije bio u akciji.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...