OD SUTRA RADE BAŠTE KAFIĆA, ALI POD OVIM USLOVOM: Kon pojasnio mere koje sutra stupaju na snagu

Novosti online

04. 04. 2021. u 10:26

OD SUTRA će bašte kafića i restorana biti otvorene, ali će moći da se koriste sa 50 odsto kapaciteta, i time ćemo da legalizujemo već postojeće stanje, izjavio je član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

ОД СУТРА РАДЕ БАШТЕ КАФИЋА, АЛИ ПОД ОВИМ УСЛОВОМ: Кон појаснио мере које сутра ступају на снагу

Foto: Printscreen

- Korekcije kojih će biti od ponedeljka porazumevaju da ugostitelji mogu da rade na 50 odsto kapaciteta na otvorenom, a detalji će biti definisani tokom dana da bi oni koji kontrolišu poštovanje mera mogli da ih primene - izjavio je Kon.

Dodao je da u baštama mora da bude razmaka od dva metra među gostima, a ne među stolovima, i da moraju da se nose maske.

- To bi bio uvod u malo ozbiljnije poštovanje mera, jer da smo te najosnovnije mere poštovali, ne bismo morali ni da se zatvaramo - zaključio je Kon.

On je komentarišući protivljenje vakcinaciji ocenio da se radi o prkošenju i inećenju što su ljudske slabosti.

- Međutim, tu ima i onih koji to ne rade iz takvih namera, već iz vrlo svesnih pobuda da izazovu otpor, a nema ni jednog razloga za otpor, jer je vakcinacija jedini izlaz iz ovoga - rekao je Kon.

On je dodao kako je takva vrsta kampanje besmislena, jer vakcinacija nije obavezna, već preporučena.

- Efekti vakcinacije se vide. Više od 32 odsto stanovništva Beograda je vakcinisano, i vidi se da u mestima gde je veći obuhvat vakcinacije dolazi do zaravnjenja krive, a tamo gde je manji obuhvat broj obolelih raste - naveo je Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)