DETALJNO UPUTSTVO ZA LETOVANJE U GRČKOJ: Ministar turizma iz Atine naveo sva pravila koja se moraju ispoštovati prilikom ulaska u ovu zemlju

Novosti onlajn

03. 04. 2021. u 20:03

GRČKI ministar turizma Haris Teoharis koji je na turneji po zemljama odakle gosti redovno dolaze u Grčku, predstavio je plan Vlade za otvaranje turizma, prenose agencije.

ДЕТАЉНО УПУТСТВО ЗА ЛЕТОВАЊЕ У ГРЧКОЈ: Министар туризма из Атине навео сва правила која се морају испоштовати приликом уласка у ову земљу

Foto: Depositphotos

Ministar je za današnji "Frankfurter algemajne cajtung" (FAZ) ponovio da je plan da Grčka ove godine počne da prima strane goste 14. maja što zavisi i od stanja u kojem će tada biti pandemija, preneo je danas atinski list "Katimerini".

Dodao je da uz isti uslov - ako epidemiološki podaci budu povoljni, za putnike "s nekih tržišta s velikim procentom vakcinisanih želimo da otvorimo naš turizam već sredinom aprila".

Teoharis je nemačkom listu predstavio i "pet linija odbrane" Grčke, odnosno uslova za ulazak putnika i boravak u Grčkoj.

"Prva linija odbrane" je da svaki strani turista mora imati potvrdu da je ili vakcinisan protiv korona virusa, ili da se oporavio od zaraze tim virusom, ili da pokaže negativan rezultat testa na korona virus.

"Druga linija odbrane" je "što ćemo sami obavljati testove iz uzorka turista po dolasku". Ta strategija kontrole biće usmerena posebno na one koji dođu iz zemalja odakle je prethodnog dana bilo "koncentracije pozitivnih slučajeva".

"Treća linija odbrane" Grčke je da se "turisti odmah stave u karantin u slučaju pozitivnog testa, a da se potom podvrgnu detaljnijem PCR testu".

"Četvrta linija odbrane" su "opšta pravila o bezbednosti, poput obaveznog korišćenja maske ili držanja distance, ograničenja za restorane, autobuse, turističke izlete i razgledanje".

Poslednja, "peta linija odbrane" je, podvukao je ministar, da "svi treba da slede ista pravila kao i Grci".

- Ako za grčke građane postoji obaveza maske, isto će važiti za sve, bez obzira da li su vakcinisani ili ne - naglasio je ministar

Teoharis je rekao da u pogledu slobode kretanja turista u Grčkoj "neće biti diskriminacije prema posetiocima koji nisu vakcinisani. Svim ljudima će biti dozvoljeno da putuju" po Grčkoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)