BOLNICE SU "ZATRPANE", VIŠE ZARAŽENIH NEGO ŠTO MISLIMO: Oglasio se Tiodorović, evo šta planira Krizni štab

Novosti online

02. 04. 2021. u 09:04

ČLAN Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da su kovid bolnice "zatrpane" pacijentima i da nije vreme za popuštanje mera.

БОЛНИЦЕ СУ ЗАТРПАНЕ, ВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ НЕГО ШТО МИСЛИМО: Огласио се Тиодоровић, ево шта планира Кризни штаб

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

On je ocenio da ne može ništa da se menja dok situacija ne počne da se smiruje.

Tiodorović je za list Politika rekao da ima mnogo više zaraženih nego registrovanih i da se neki, najčešće mladi sa lakšom kliničkom slikom ne javljaju na testiranje, jer neće da budu u samoizolaciji.

Kako je još naveo, razmišlja se o otvaranju bašti kafića, gde bi važila posebna pravila, na primer da po osobi treba da se odvoji devet kvadratnih metara.

Tiodorović je ocenio i da Kriznom štabu za borbu protiv korone "nedostaju komunikolog, psiholog, socilog".

- To se vidi unutar tima, u prenosu informacija i poruka koje se šalju. Komunikolog je bitan jer tačno zna kako bi trebalo komunicirati, jer to ne znaju baš potpuno ni lekari ni političari iz štaba - rekao je Tiodorovć.

Prema njegovim rečima, bitno je razgovarati sa građanima na terenu i čuti njihovo mišljenje, što on radi jer nije "kabinetski epidemiolog".

On je ocenio i da je potrebno imati dobru kampanju da bi vakcinacijom bio obuhvaćen veći procenat stanovništva, što je trenutno najslabija karika.

- Mi trenutno imamo četiri-pet spotova s uspešnim glumcima. Treba angažovati i umetnike i sportiste i poznate ličnosti, ali i obične ljude iz naroda. Treba snimiti i mlade ljude, studente, koji su vakcinisani da vide njihovi vršnjaci koji se dvoume - rekao je Tiodorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)