TO JE ZA NAŠE SELO VELIKA ČAST: Meštani Rudne Glave nestrpljivo čekaju da predsednik Vučić dođe na vakcinaciju

Novosti onlajn

01. 04. 2021. u 22:36

RUDNA Glava, nekada razvijeni centar najranijeg rudarstva bakra u jugoistočnoj Evropi, a danas malo naselje u opštini Majdanpek, iduće nedelje bi mogla da dočeka predsednika Aleksandra Vučića.

ТО ЈЕ ЗА НАШЕ СЕЛО ВЕЛИКА ЧАСТ: Мештани Рудне Главе нестрпљиво чекају да председник Вучић дође на вакцинацију

Foto: Instagram

Predsednik je prilikom obeležavanja početka radova na deonici puta Novi Beograd - Surčin najavio da će u utorak otputovati u Rudnu Glavu i tamo primiti vakcinu.

- Ako stignu doze, prvi deo kineskih vakcina, kako bi trebalo, onda u utorak odoh u Rudnu Glavu u Majdanpek da se vakcinišem, da prestanu da me lažno proglašavaju antivakserom - istakao je tada Vučić.

Meštani Rudne Glave su počastvovani što će ih Vučić posetiti i što je baš njihovo mesto izabrao da se vakciniše.

- To je za naše selo velika čast, Vučić je narodski čovek, zato i dolazi baš ovde da primi vakcinu. Naše je selo mnogo lepo i sigurno će biti divno dočekan. Ja sam se i sama vakcinisala. Nikada nisam posumnjala da je vakcina loša, kako neki kažu, to su sve budalaštine - rekla je meštanka Rudne Glave Milica Jovanović .

Iz mesne zajednice Rudna Glava su rekli da je u njihovom mestu situacija sa korona virusom solidna i da se jedan od punktova za vakcinaciju nalazi u njihovom mestu.

- U subotu je bilo 12 novoobolelih od korona virusa. Dosta ljudi je kod nas u selu vakcinisano - rekli su u mesnoj kancelariji Rudna Glava.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas