PORODICE ŽRTAVA I DALJE ČEKAJU PRAVDU: Deveta godišnjica tragedije u novosadskoj diskoteci "Kontrast"

Tanjug

01. 04. 2021. u 09:47

ISPRED nekadašnje diskoteke Kontrast u Novom Sadu danas u 13.00 časova okupiće se porodice žrtava iz požara koji je pre devet godina odneo šest mladih života.

ПОРОДИЦЕ ЖРТАВА И ДАЉЕ ЧЕКАЈУ ПРАВДУ: Девета годишњица трагедије у новосадској дискотеци Контраст

Foto: Printscreen

Prema rečima Branka Miladinovića, oca tragično nastradale Tamare, pored osuđenih vlasnika objekta, zakupaca i električara, pravi krivci za požar i dalje su van domašaja pravde.

- Inspektori protivpožarne zaštite, načelnica Turističke inspekcije i građevinski inspektor koji su bili optuženi na kraju su oslobođeni krivice. A morali su da znaju, i znali su, za sve propuste, ali su i pored toga dozvolili rad Kontrasta - rekao je za Tanjug Miladinović koji je i osnivač i predsednik Udruženja "Istina - Tamarini zakoni".

On smatra da je odluka suda bila sramna i zato i dalje traže da se odgovorni kazne, a od Skupštine Srbije da sankcioniše nadležne u pravosuđu zbog, kako kaže, propusta u radu.

Požar u Kontrastu izbio je 1. aprila 2012. godine nešto posle dva sata ujutru i u njemu su nastradali Marina Naičić (25) iz Čuruga, Zoran Ignjatović (28) državljanin BiH, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca, Renato Vuković (21) iz Kikinde, Milena Dalmacija (26) iz Futoga i Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada.

Zbog izbijanja požara, nepoštovanja propisa i drugih dela u vezi sa tom nesrećom na kaznu zatvora od četiri godine osuđen je vlasnik objekta Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković na 9 i 7 godina, a električar Miroslav Papuga na 9 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja