SADA JOŠ LAKŠE DO VAKCINE: Doktor Đerlek - Od utorka širom Srbije još 50 novih punktova za imunizaciju bez zakazivanja!

Novosti online

31. 03. 2021. u 20:22

DRŽAVNI sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je večeras da će od utorka u još minimum 50 gradova biti moguća vakcinacija bez prethodnog zakazivanja.

САДА ЈОШ ЛАКШЕ ДО ВАКЦИНЕ: Доктор Ђерлек - Од уторка широм Србије још 50 нових пунктова за имунизацију без заказивањa!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Apeluje da građani ne čekaju i da se vakcinišu jer je samo brza i masovna vakcinacija izlaz iz teške situacije. Đerlek je izjavio da je prvu dozu vakcine primilo 1.435.000 građana Srbije, a drugu dozu milion i 17.000.

- Imunizovano je oko 651.000. Nastavljamo sa brzom imiunizacijom. Ljudi, morate da shvatite da je spas za izlazak iz ove situacije brza vakcinacija - kaže Đerlek.

Od utorka se, kako Đerlek kaže, pored 11 gradova gde ima vakcinacije bez zakazivanja, otvaraju punktovi u još minimum 50 gradova.

- Želimo da stignemo do najudaljenijih mesta u Srbiji i do ruralnih područja. Obilazeći teren smo primetili da ljudi imaju više razloga zašto se nisu prijaviili eUpravi. Moramo im prići i pomoći da se što više imunizuju. Hajde da sledimo primer Izraela čiji su se građani vratili u normalan život. Ako želimo da se vratimo u normalan život, nemamo vremena da čekamo, koliko sutra, jedini spas je brza i masovna imunizacija - naglasio je Đerlek.

Tokom aprila biće dostupne milionske doze vakcina.

- Problem je samo do nas. Biće velike doze i Sinofarma i sputnjika i Fajzera i iz Kovaksa. Biće za svakog ko želi da se vakciniše. Čak i oni koji nisu pozvani preko eUprave. Idite na sve punktove, nemojte lekati da budete pozvani, primiće vas. Bitna je brzina i masovnost. Nemojmo da čekamo ako želimo da letos idemo na odmor i da se vratimo normalnom životu - naglasio je Đerlek.

Otvaranjem punktova bez zakazivanja građani ne moraju da se prijavljuju.

- Jedva čekamo da dođu - zaključio je Đerlek.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju