"ŽELIMO DA OLAKŠAMO DOLAZAK TURISTA IZ SRBIJE": Grčki ministar od danas u zvaničnoj poseti Beogradu

Tanjug

28. 03. 2021. u 16:26

GRČKI ministar turizma Haris Teoharis boraviće od danas u zvaničnoj poseti Srbiji, tokom će imati niz sastanaka sa vladinim zvaničnicima i turističkim radnicima, javlja ANA.

ЖЕЛИМО ДА ОЛАКШАМО ДОЛАЗАК ТУРИСТА ИЗ СРБИЈЕ:  Грчки министар од данас у званичној посети Београду

Foto AP

- Naša poseta Srbiji deo je napora Ministarstva turizma za otvaranje grčkog turizma 2021. godine, s posebnim naglaskom, u prvoj fazi, na privlačenje posetilaca iz balkanskih zemalja - rekao je Teoharis.

Grčki ministar turizma je, takođe, naglasio da su Grčka i Srbija već dugo povezane prijateljskim vezama i ljubavlju, nečim što se ogleda u turističkim tokovima.

- Pre pandemije, više od milion Srba svake godine biralo je našu zemlju za svoj odmor - naveo je Teoharis i dodao da je cilj Grčke za 2021. godinu da što više olakša dolazak turista iz Srbije, na osnovu postojećeg sporazuma koji je zakonski ratifikovan septembra 2020. godine, ali i onih koji će biti potpisani tokom njegovog boravka u Srbiji.

- Uvek vođeni bezbednošću posetilaca, zaposlenih i privrednika, preduzimamo odlučne korake za ponovno pokretanje grčkog turizma - rekao je grčki ministar turizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili