KOMŠIJE ODUŠEVLJENE VAKCINACIJOM U SRBIJI: "Sve je išlo tako brzo kao da su ih Kinezi organizovali" (FOTO)

Tanjug

28. 03. 2021. u 15:42

BOŠNjACI, Makedonci i Crnogorci pohrlili su ovog vikenda u Beograd na vakcinisanje, prenosi danas hrvatski Poslovni dnevnik u prilogu o izuzetno pohvalnim utiscima stranih državljana iz regiona vakcinisanih u Srbiji o organizaciji cele procedure.

КОМШИЈЕ ОДУШЕВЉЕНЕ ВАКЦИНАЦИЈОМ У СРБИЈИ: Све је ишло тако брзо као да су их Кинези организовали (ФОТО)

Foto: V.Danilov

- Seli smo u kombi, nas petoro prijatelja i moja teta, i (krenuli) za Beograd, bez najave, pa šta bude. Dobili smo besplatnu vakcinu, besplatan nam je bio i parking, a sve je išlo tako brzo kao da su ih Kinezi organizovali - priča za 24 sata Damir Slipičević (52), Sarajlija.

Na parkingu su, kaže Damir, bile stotine parkiranih automobila iz BiH, Makedonije, Crne Gore…

- Fantastično su organizovani, sve je išlo vrlo brzo - upis, kratak razgovor s lekarom u nekom od 30 boksova, i vakcinisanje. Nakon deset minuta, ako nema problema, može se sesti u auto i natrag. Baš nam je bilo žao što je sve tamo zatvoreno, hteli smo da ostavimo barem pare za kafu - šali se Slipičević.

On je jedan od više stotina građana BiH koji su ovog vikenda pohrlili u Beograd na vakcinisanje viškovima AstraZenekine vakcine, proizvedene u Indiji, na koje je Srbija prvo neformalno, a onda i zvanično pozvala strance, navodi se u tekstu.

Damiru, kako kaže, ne smetaju priče o AstraZeneki, dobrobit vakcine je, ističe, daleko veća, a na vakcinaciju će u Beograd doći će opet za tri meseca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Unazad nekoliko dana moglo se doći na vakcinaciju bez najave, ali je Srbija zbog velikih gužvi objavila u subotu preko svoje eUprave da je sada potrebna prijava za termin, dodaje se dalje uz napomenu da se prijave za termin mogu obaviti na portalu euprava.gov.rs.

Za vakcinaciju u Srbiji se, u saradnji komora i tamošnje vlade, prijavilo i 7.500 preduzetnika iz regiona, konstatuje se u prilogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024