NATO UBIJAO CIVILE POD ŠIFROM "APOKALIPSA": General Jovan Milanović, nekadašnji obaveštajac VJ, o malo poznatim detaljima besomučne agresije

Dragan Vujičić

28. 03. 2021. u 08:00

GRUPA bivših obaveštajnih oficira nekadašnje VJ podneće predlog Ministarstvu odbrane da se deklasifikuju obaveštajni podaci poslati vojnim i državnim organima iz jugoslovenskih agentura u svetu devedesetih. Sa njih je potrebno samo skloniti imena "informatora" zarad bezbednosti tih ljudi. Tako bismo dobili najbolju građu za pisanje i razumevanje bliske istorije, da bolje spoznamo šta nam se dogodilo i ko je kriv za naše stradanje.

НАТО УБИЈАО ЦИВИЛЕ ПОД ШИФРОМ АПОКАЛИПСА: Генерал Јован Милановић, некадашњи обавештајац ВЈ, о мало познатим детаљима бесомучне агресије

General Milanović u našoj redakciji / Foto Z. Knežević

Ovako za "Novosti" govori general Jovan Milanović, nekadašnji obaveštajac Vojske Jugoslavije i ponavlja da SRJ nije nikog nikada napala, pa ni 1999.

- SRJ i Srbija tih godina bile su bez izbora - slaže se general Milanović sa rečima predsednika Vučića na prošlonedeljnoj komemoraciji povodom godišnjice NATO agresije.

Milanović tvrdi da u državnim arhivama postoje hiljade obaveštajnih dokumenata iz perioda razbijanja Jugoslavije, a naročito iz 1995. i 1999, koji bi na tadašnja dešavanja bacili novo svetlo.

Ceo tekst pročitajte u današnjem štampanom izdanju Večernjih novosti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća