I DALJE DUGAČKI REDOVI ISPRED BEOGRADSKOG SAJMA Strani državljani oduševljeni: Organizacija je izvanredna!

Tanjug

27. 03. 2021. u 17:21

NA Beogradskom sajmu u toku je vakcinacija i stranih državljana kojima je omogućeno da tokom ovog vikenda prime Astra Zeneka vakcinu protiv korone, isključivo uz zakazan termin, a ekipa Tanjuga zatekla je dugačke redove ispred hale 3 i hale 11 u kojima se obavlja proces imunizacije.

И ДАЉЕ ДУГАЧКИ РЕДОВИ ИСПРЕД БЕОГРАДСКОГ САЈМА Страни држављани одушевљени: Организација је изванредна!

Foto: V.Danilov

Na Sajmu je, od jutros u 8 sati do 15 časova, vakcinisano 5.019 ljudi, i stranih i naših državljana, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za IT i e-Upravu.

Armin Barjamović iz Sarajeva kaže da u redu za vakcinu čeka sat i po vremena. On se za vakcinaciju u Beogradu prijavio krajem februara, a poziv je dobio pre dva dana.

- Očekujem da se život normalizuje nakon revakcinacije. Nadam se da će što više ljudi da se vakciniše, jer ovo samo od sebe neće proći - rekao je Barjamović za Tanjug.

Zahvalio je srpskim vlastima na ukazanoj prilici.

- Morali smo da dođemo iz Sarajeva ovde, a bilo bi logičnije da smo se vakcinisali u svojoj državi - kaže on.

Njegova sunarodnica Adisa u redu je dva sata, a kako kaže, očekuje da sve dobro prođe.

Stanovnik Tuzle se pre 15 dana prijavio za vakcinu, a danas je na Beogradskom sajmu primio Astra Zeneku. Ističe da je organizacija izvanredna.

- Ne samo da je nabavljen veliki broj vakcina, nego je organizacija izvanredna. Nemam nikakvih primedbi i hvala što ste nam omogućili da se možemo vakcinisati - poručio je on.

Osim stranih državljana, na Sajmu u redu čekaju i naši građani, a jedna starija sugrađanka naglašava nezadovoljstvo što je dugo čekala u redu. Ona je primila drugu dozu Fajzer vakcine.

- Jako puno čekanja. Velika je gužva bila - navodi.

Drugi Beograđanin očekuje bolju epidemiološku situaciju nakon vakcinacije.

- Nadam se da će biti bolja situacija. Ili ćemo se svi zaraziti ili ćemo svi primiti vakcinu, bolje da se primi vakcina - poručio je on.

Na Beogradskom sajmu i sutra će biti omogućeno stranim državljanima da prime vakcinu, a direktor Kancelarije za E-upravu Mihailo Jovanović pozvao je ranije danas državljane susednih zemalja, koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer neće biti vakcinisani.

Danas i sutra i u Novom Sadu mogu da se vakcinišu strani državljani koji imaju zakazan termin, a u Belekspo centru danas je počela vakcinacija i privrednika iz regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili