KORONA IZAZIVA STERILITET, A NE VAKCINA: Doktor Đerlek izričit - Trebaju nam zdrave porodice, primite cepivo

Tanjug

26. 03. 2021. u 11:41

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek pozvao je danas sve studente da se vakcinišu i naglasio da treba da znaju da do steriliteta ne dovodi vakcina već posledice koje izaziva koronavirus.

КОРОНА ИЗАЗИВА СТЕРИЛИТЕТ, А НЕ ВАКЦИНА: Доктор Ђерлек изричит - Требају нам здраве породице, примите цепиво

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Trebaju nam zdrave porodice, reprodukcija i povećanje nataliteta, a sveukupno zdravlje očuvaćemo samo uz pomoć vakcine - rekao je Đerlek.

Državni sekretar je dodao da studenti ne treba da se plaše vakcine, da treba da slušaju struku, profesore, a ne "dr Gugla" i društvene mreže.

- Vakcina pomaže i štiti. Kovid izaziva post virusni sindrom, to je multisistemska bolest koja napada ceo organizam i srce, pluća i reproduktivne ograne - rekao je Đerlek i dodao da razume zabrinutost studenata, ali da moraju da znaju da vakcina spasava od oboljevanja, pa i steriliteta.

Đerlek je naveo da je operativni plan vakcinacije na snazi, ali da on može da bude izmenjen u slučaju da u određenom trenutku nema vakcina za koje se građani opredele.

Dodao je da nadležni žele da istovremeno zaštite i starije građane i mlade, ali da je mnogo opasnije ako se studenti ne vakcinišu.

- Idemo kako smo na početku planirali, a to su rizične grupe - rekao je Đerlek, koji je upozorio i na svu brutalnost britanskog soja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)