TEŠKA SITUACIJA U KBC "BEŽANIJSKA KOSA": Kapaciteti skoro popunjeni, samo jedno slobodno mesto na intenzivnoj nezi

Tanjug

26. 03. 2021. u 09:51

U KLINIČKO-BOLNIČKOM centru "Bežanijska kosa", koji je od ponedeljka ponovo u kovid sistemu, na lečenju je oko 250 pacijenata, a kapaciteti te ustanove su skoro popunjeni.

ТЕШКА СИТУАЦИЈА У КБЦ БЕЖАНИЈСКА КОСА: Капацитети скоро попуњени, само једно слободно место на интензивној нези

Foto D.Milovanović

Pomoćnik direktora KBC ''Bežanijska kosa'' Bogdan Crnokrak je rekao da je intenzivna jedinica u toj bolnici puna i da je od 20 mesta samo jedno slobodno, što, kako kaže, pokazuje da veliki broj pacijenata zahteva intenzivniju terapiju.

On je za TV Pink rekao su kliničke slike sada teže i da su mlađi pacijenti.

- Drugačiji su biohemijski nalazi u odnosu na prethodni talas. Još uvek sagledavamo kliničke slike, tek smo pet dana u novom kovid sistemu i za nekoliko dana ćemo imati preciznije analize - naveo je Crnokrak.

Dodao je da najmlađi pacijent ima 28, a najstariji 88 godina.

Crnokrak je rekao da je posle samo pet dana od vraćanja u kovid sistem popunjenost kapaciteta te bolnice skoro 95 odsto.

- Ono što je dobro jeste to što ćemo za nekoliko dana određeni broj pacijenata pustiti na kućno lečenje i oslobodićemo deo kapaciteta. Očekivali smo da će, kada izađemo iz kovid sistema, to ići nekim drugim putem, da će i druge bolnice postepeno izlaziti iz sistema, ali dogodilo se suprotno - rekao je Crnokrak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)