VUČIĆ SAOPŠTIO: Primiću vakcinu čim stigne novi kontigent iz Kine!

Tanjug

25. 03. 2021. u 12:45

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma važno da što pre u Srbiju stigne novi kontigent vakcina iz Kine, kako bi se ubrzala vakcinacija stanovništva i omogućilo privredi da radi.

ВУЧИЋ САОПШТИО: Примићу вакцину чим стигне нови контигент из Кине!

Foto: Tanjug

Vučić je tokom obilaska radova na brzoj pruzi u Zemunu, u razgovoru sa ambasadorkom Kine Čen Bo, rekao da će se i sam vakcinisati kada stigne taj kontigent vakcina.

Ponovo je upitao ambasadorku da li će te vakcine stići nešto ranije u Srbiju. Predsednik je ranije najavio da će još milion doza kineske vakcine Sinofarm doći u Srbiju između 5. i 10. aprila.

- Sledeće nedelje se vidimo na deonici Preljina - Požega, a i pre toga... Ja ću opet da čekam vakcine i ako ne bude najavljeno. I čim dođu, odmah prvi ili drugi dan ću da se vakcinišem - kazao je predsednik obraćajući se ambasadorki Kine.

Istakao je da je jako važno da se ubrza vakcinacija stanovništva kako bi mogla privreda da radi i da se otvore ugostiteljski objekti.

Vučić je napomenuo da sa vakcinacijom treba požuriti i zbog obeležavanja katoličkog Uskrsa i pravoslavnog Vaskrsa i zahvalio Kini na pomoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)