BRITANSKI SOJ JE NEMILOSRDAN, NAPRAVIĆE PROBLEME: Doktor Đerlek objavio - "Blizu smo broja od milion revakcinisanih!"

Novosti onlajn

24. 03. 2021. u 16:21

DRŽAVNI sekretar dr Mirsad Đerlek istakao je da je Srbija blizu broja od milion građana koji su kompletno vakcinisani.

БРИТАНСКИ СОЈ ЈЕ НЕМИЛОСРДАН, НАПРАВИЋЕ ПРОБЛЕМЕ: Доктор Ђерлек објавио - Близу смо броја од милион ревакцинисаних!

Foto Tanjug

- Plan je da u narednih 15 dana imamo milion revakcinisanih, a želimo da do kraja juna taj broj bude dva i po miliona. Očekuje nas nabavka 1,8 miliona novih doza vakcina. Britanski soj je nemilosrdan i napraviće velikih problema. Vakcina čuva glavu, vakcina čuva zemlju, vakcina čuva ekonomiju - kazao je Đerlek za K1 i dodao da su na stolu dve opcije za treću dozu - da se primi ili ista vakcina ili neka druga.

On je rekao da su prvi efekti imunizacije već ovde i da nije bilo vakcina već bi nastupila katastrofa.

- Na 2,5 miliona vakcinisanih ćemo moći lakše da dišemo. Pozivam mlade ljude da se odazovu vakcinaciji. Ne smemo dopustiti da se da ovoliki trud i uspeh građana i države propadne - kazao je Đerlek i dodao da smo ispred Nemačke po broju vakcnisanih na milion stanovnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...