PASTOR POZIVA GRAĐANE DA SE VAKCINIŠU: Ako je moje pravo da ostanem zdrav, onda drugi nema pravo da ugrožava moje zdravlje

Tanjug

23. 03. 2021. u 14:28

PREDSEDNIK Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da je zadatak političara da podrže vakcinaciju jer je, istakao je, zapanjujuće mnogo onih koji ne mogu da navedu razloge zbog kojih ne žele da se vakcinišu.

ПАСТОР ПОЗИВА ГРАЂАНЕ ДА СЕ ВАКЦИНИШУ: Ако је моје право да останем здрав, онда други нема право да угрожава моје здравље

FOTO: Printskrin

Pastor je za RTV Panon kazao da je takvo stanje potrebno promeniti.

- Svako ima slobodu da odluči u svoje ime, i ne mislim da tu slobodu treba ograničiti, ali granica je uvek sloboda drugog čoveka. Pod tim mislim da ako je moje pravo da ostanem zdrav, onda drugi nema pravo da ugrožava moje zdravlje - rekao je Pastor.

To je, kaže, pitanje upućenosti jedne na druge, pitanje solidarnosti, na radnom mestu, u društvenoj zajednici.

Pastor je naglasio da je vidljivo da je broj vakcinisanih velikih, te da nema vesti ili medija koji svakodnevno ne izveštava o tome.

- Važnije je pitanje ko i šta može da učini. Srbija ima odlične rezultate, i to je pitanje organizacije, odlučnosti, pitanje hrabrosti u donošenje odluka, međunarodnih veza. Zbog toga je imunizacija višeznačan pokazatelj - rekao je Pastor.

On je dodao da se Srbija približava stvaranju onoga što se naziva “imunitet krda”, te da nema dileme oko valjanosti vakcina, jer je najbolja „ona koja je data u rame“.

Ističe da je Severnobački okrug zaostajao po pitanju procenta vakcinacije sa podacima na državnim nivoom, ali je u poslednje dve nedelje pokrenuta vanredna akcija kojom su, kaže, izmešteni punktovi u okolnim mestima i time vakcinacija bila dostupnija starijima od 60 godina bez prethodne registracije.

Govoreći o mogućem uvodenju kovid pasoša, Pastor je uveren da će EU promeniti svoj stav i dodao da ne može da zamisli da će nekom gostu iz Kine, ili Ujedinjenih Arapskih Emirata na pariskom aerodromu zabraniti ulazak jer nije primio odgovarajuću vakcinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024