ZAJEDNIČKI PROJEKAT STALNE KONFERENCIJE GRADOVA I UNICEFA: Šest opština u zajedničkoj borbi za podršku roditeljstvu

J.Ž.S.

22. 03. 2021. u 15:27

Šest lokalnih samouprava (Palilula - Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Bor, Vranje, Novi Pazar) deo su projekta "Podrške lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu" Stalne konferencije gradova i opština uz podršku UNICEF-a u Srbiji.

ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ СТАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ГРАДОВА И УНИЦЕФА:  Шест општина у заједничкој борби за подршку родитељству

Foto Depositphotos

Prioritet projekta je zajednički - briga o ranom razvoju dece i podrška roditeljstvu. Podrška se ogleda u unapređenju usluga i programa podrške roditeljstvu i ranom razvoju kroz jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave za međusektorsku saradnju u obezbeđivanju kontinuiteta, kvaliteta, dostupnosti usluga podrške roditeljstvu, posebno ugroženim porodicama.

Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade RS i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja naglasio je da je delatnost predškolskih ustanova dugi niz godina razvijana kao multifunkcionalna.

- Težimo razvoju predškolskog vaspitanja i obrazovanja koje će biti dostupno svoj deci, koje uvažava potrebe i njihova prava, koje je otvoreno u građenju odnosa sa porodicom, sa drugim delovima u sistemu obrazovanja, lokalnom i širom društvenom zajednicom - rekao je Ružić.

Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave istakla je da je Vlada visoko na listu prioriteta svog rada stavila decu i njihovu budućnost.

- Ovaj projekat poseban značaj dobija u vreme kada se borimo sa pandemijom, kada su stanovi i kuće postali i vrtić i škola za decu, a roditeljima radni prostor. Menjajte svoje propise i politike, usklađujte ih sa propisima koje ova država već ima i prenesite svoja stečena znanja na druge lokalne samouprave u Srbiji - poručila je ministarka Obradović.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest