OGLASILO SE MINISTARSTVO O SLUČAJU PORODICE DAČEVIĆ: Još jednom će se ispitati ceo slučaj i obavestiti javnost

Novosti online

20. 03. 2021. u 15:36

POVODOM slučaja porodice Dačević iz Blaca i pokušaja radnica Centra za socijalni rad da decu premeste u drugu srodničku porodicu oglasilo se i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju. Saopštenje ministarstva prenosimo u celosti:

ОГЛАСИЛО СЕ МИНИСТАРСТВО О СЛУЧАЈУ ПОРОДИЦЕ ДАЧЕВИЋ: Још једном ће се испитати цео случај и обавестити јавност

Foto: D.Z.

Povodom jučerašnjeg neuspelog pokušaja Centra za socijalni rad iz Blaca, da realizuje privremenu meru i decu iz porodice Dačević, premesti u drugu srodničku porodicu u kojoj su deca inače i odrasla, a na osnovu stručne procene da je to adekvatno i za decu bolje rešenje od sadašnjeg. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji ispitaće još jednom ceo slučaj i o tome obavestiti javnost.

Tim povodom ministar Ratko Dmitrović danas je imao seriju razgovora sa stručnim saradnicima iz samog Ministarstva i van njega, a dobijen je i vrlo detaljan izveštaj s mesta događaja. Ministarstvo prati situaciju iz sata u sat.

Utvrdiće se da li su i u kojoj meri radnici Centra za socijalni rad prekoračili svoja ovlašćenja, ima li tu elemnata disciplinske, prekršajne i krivične odgovornosti , kao i to ko su treća lica čije delovanje, od početka, u ogromnoj meri utiče na ovaj slučaj. Koji su njihovi motivi? Samo humanost, ili još nešto?

Sve što bude preduzeto imaće samo jedan cilj, da Marijana (10) i Marko (13) Dačević rastu i razvijaju se u za njih najboljem mogućem okruženju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati