DRAGAN DOBRAŠINOVIĆ: Akademik Kostić među javom i med snom

Iskra

19. 03. 2021. u 16:30

„Ni u jednom javnom istupanju, intervjuu ili tekstu nisam pomenuo olako potpisivanje ili davanje bilo čega, niti bih tek tako bilo šta potpisao i dao“, napisao je akademik Vladimir Kostić u autorskom tekstu za nedeljnik Vreme, pojašnjavajući svoj stav o Kosovu i Metohiji.

ДРАГАН ДОБРАШИНОВИЋ: Академик Костић међу јавом и мед сном

Foto P. Milošević

Na ovaj način, akademik Kostić je opovrgao tvrdnje svih koji su u prethodnih par meseci javno rekli da je on rekao ono što nije rekao.

Akademiku Kostiću je, međutim, promaklo da niko od onih koji su javno polemisali sa njegovim stavovima vezanim za Kosovo i Metohiju, nije rekao da je on rekao ono što tvrdi da nije rekao.

Podsećanja radi, predmet javne polemike ni u jednom trenutku nije bilo ono što akademik Kostić tvrdi da nije rekao, već jedino ono što je rekao, a kasnije u nekoliko navrata dorekao.

A rekao je da je „jedina politička mudrost na koji način, sa elementima dostojanstva, napustiti Kosovo koje de facto i de jure više nije u našim rukama“.

I dodao je, u pokušaju da pojasni ovu izjavu, da je „mislio na napuštanje ideje o punoj političkoj i državnoj kontroli ove pokrajine, nakon svih događaja koji su prethodili“.

Sve u svemu, odlična je vest da je za akademika Kostića od svega što je o Kosovu i Metohiji („ova pokrajina“) rekao, važnije ono što niko nije ni rekao da je rekao.

Jer, ako i za njega ono što niko nikada nije rekao, dakle ništa, ima veću vrednost od onoga što je on rekao, to je prva stvar oko koje bi se ogroman broj građana Srbije i prvi među srpskim akademicima mogli u potpunosti složiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili