VAŽNA ODLUKA MINISTARSTVA PROSVETE: Odlaže se probni završni test - evo kada će biti održan!

Novosti online

19. 03. 2021. u 15:54

MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obaveštava da je danas doneta odluka o odlaganju probnog završnog testa za učenike osmog razreda.

ВАЖНА ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ: Одлаже се пробни завршни тест - ево када ће бити одржан!

Ilustracija Foto Z. Jovanović

Probni završni test, koji je planiran za 26. i 27. mart, odložiće se za petak 9. i subotu 10. aprila 2021. godine, što će biti utvrđeno izmenom Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu.

Ranije danas Ministarstvo je saopštilo da, što se tiče nižih razreda osnovnih škola, neće biti prelaska na onlajn nastavu od ponedeljka.

- Na sastanku predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba odlučeno je danas da se ipak ostane pri dosadašnjem načinu rada i da mlađi osnovci pohađaju nastavu redovno. Svakako, u pojedinačnim slučajevima, na osnovu odluke lokalnih kriznih štabova, uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preko školskih uprava, može se doneti drugačija odluka - navodi Ministarstvo.

Lokalni krizni štabovi tako imaju mogućnost da u sredinama gde broj zaraženih eksponencijalno raste predloži da sve škole pređu na onlajn nastavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati