ODLUKA U TOKU DANA: Tiodorović o novim merama i nastavi za mlađe osnovce

Novosti online

19. 03. 2021. u 13:09

ŽIVOT mora da se odvija što normalnije. Praćenjem situacije može se reći da je ona pod kontrolom i da školske uprave nemaju neki izraziti skok. Imamo bolesne dece, ali je to daleko manje, međutim deca su važna za prenošenje, rekao je prof. dr Branislav Tiodorović.

ОДЛУКА У ТОКУ ДАНА: Тиодоровић о новим мерама и настави за млађе основце

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dodao je i da poslodavci moraju da razumeju situaciju, da obezbede roditeljima da rade od kuće.

- Danas ćemo razmatrati predlog, govorim o mogućnostima. Videćemo danas u toku dana. Da roditelj radi onlajn pa da može dete da ostane od kuće, ako to nije moguće škole će morati da rade.

Rizik jednak nuli u prirodi ne postoji, pa ni u životu - naglasio je dr Tiodrović.

- Kao član medicnskog dela mogu da kažem da smo bili jasni. Odavno tražimo potpuno sprovođenje mera. To nije zaključavanje kao policijski čas, to nećemo nikada predložiti. Bolje izdržati 10, 14 dana, moramo biti svesni da se odluka donosi odlukom celog Krzinog štaba. Odluka se donosi balansiranjem između ekonomije i zdravlja - objasnio je dr Tiodorović.

Dodao je da treba da balansiramo između mera koje će biti delotvorne.

- Znam da ogroman deo stanovništva poštuje mere i to mi je jasno, ali imamo nekih 10 odsto njih koji to ne vidi tako. Siguran sam i da ugostitelji poštuju mere, ali ima i onih koji iskaču iz toga.

Kazao je da je primena kontrole najvažniji deo.

- Ako bi se sprovodile strogo i bila primena krivičnog zakona bilo bi drugačije. 

Podsetimo, medicinski deo Kriznog štaba danas ima konsultacije sa predstavnicima Vlade, nakon čega će se znati svi detalji o daljem radu škola.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)