POTPISAN VAŽAN UGOVOR: Vučić razgovarao s predstavnicima Sinofarma - stiže još dva miliona doza

Tanjug

18. 03. 2021. u 10:58 >> 11:10

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je putem video linka sa predstavnicima kompanije Sinofarm i tom prilikom prisustvovao potpisivanju Ugovora o kupovini vakcina ove kompanije.

ПОТПИСАН ВАЖАН УГОВОР: Вучић разговарао с представницима Синофарма - стиже још два милиона доза

Foto: Instagram

Sastanku i potpisivanju ugovora, prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo.

Vučić je u razgovoru sa rukovodstvom kompanije Sinofarm putem video linka istakao da je najveći broj građana u Srbiji vakcinisan upravo ovom vakcinom i naglasio važnost potpisivanja novog ugovora za novih dva miliona vakcina, saopštila je pres služba predsednika.

On je istakao da su srpski strucnjaci dali veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbednosti Sinofarmove vakcine.

Vučić je zahvalio predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, rukovodstvu Komunističke partije i predstavnicima Sinofarma na pomoći u snabdevanju vakcinama u najtežem trenutku, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Sinofarm Grupe Liu Đingžen je zahvalio predsedniku i građanima Srbije na poverenju ukazanom kompaniji Sinofarm i dodao da je od početka pandemije 2020. godine upravo Sinofarm, kao najveća farmaceutska kompanija u Kini, preuzela odgovornost za borbu protiv ove bolesti.

- Srbija je prva evropska zemlja koja je odobrila vakcinu Sinofarma i danas ćemo potpisati ugovor za isporuku novih dva miliona doza. Cenimo poverenje građana u naš proizvod i srećni smo što možemo da pružimo neophodnu podršku ljudima u Srbiji u borbi protiv virusa - rekao je predsednik Sinofarm Grupe Liu Đingžen.

Tema razgovora, bila je i izgradnja, rekonstrukcija i opremanje bolnica u Srbiji, a ovom prilikom potpisan je i Ugovor sa Sinofarmom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (27)

star

18.03.2021. 11:20

Svi ugovori koji su do sada potpisani sa bilo kojim kineskim predstavnicima i iz bilo koje oblasti su do krajnjih granica ispoštovani, sve pohvale i podrška saradnji i prijateljskim odnosima Srbije i Kine.

star

18.03.2021. 11:22

Nema se bilo šta dodati na ovo potpisivanje ugovora o dopremi ogromne količine vakcine protiv korone virusa, jer nam je Kina izuzetan prijatelj u koga se možemo pouzdati u svako doba, kada se nađemo u nevolji.

Mily

18.03.2021. 11:46

Kina nam je vecni prijatelj i neizmerni smo joj zahvalni na pomoci tokom pandemije korona virusa. Novih 2 miliona doza vakcina znacice mnogo nasem narodu u borbi protiv posasti i rasteretice zdravsteni sistem u velikoj meri!

Mijo

18.03.2021. 12:19

Čen Bo je još jednom pokazala koliko je veliki prijatelj naše zemlje. Ova dodatna količina vakcina će nam puno znaiti u borbi protiv ovog opakog virusa.

Prellee

18.03.2021. 13:29

Sta reci, divan uspjeh nase drzave i rukovodstva.Veliko je zadovoljstvo pripadati tako hrabrom i slobodarskom narodu Srbije.Saradnja sa svima daje rijesenje vise, problem u svijetu, pandemije covid19. Sve se uklopilo, bas sve. Bravo.

Vule

18.03.2021. 13:31

Svaki razgovor našeg predsednika urodi plodom, uvek se bori i cupa nas iz raznih prepreka. Prebrodicemo i ovu koronu samo razumno i uz poštovanje svih mera i odluka.