TRI MOGUĆA MODELA NASTAVE ZA OSNOVCE: Ministar Ružić najavio - Sutra se donosi konačna odluka

Novosti online

17. 03. 2021. u 19:09

MINISTAR prosvete Branko Ružić izjavio je da je u Srbiji do sada više od 45.000 prosvetnih radnika vakcinisano protiv korona virusa a da je "veliki broj" revakcinisan.

ТРИ МОГУЋА МОДЕЛА НАСТАВЕ ЗА ОСНОВЦЕ: Министар Ружић најавио - Сутра се доноси коначна одлука

Foto: M. Anđela

On je posle obilaska obrazovnih ustanova u Zaječaru najavio da će uoči sutrašnje sednice Vlade Srbije biti doneta konačna odluka o načinu izvođenja nastave za niže razrede osnovne škole u narednom periodu.

- Razradili smo dva ili tri modela. Vodimo računa i o tome šta roditelji kažu, imajući u vidu da je zaista nezahvalno ostavljati decu tog uzrasta kod kuće, ukoliko oba roditelja imaju radnu obavezu.

Videćemo da li će od ponedeljka niži razredi osnovne škole preći na onlajn nastavu ili ćemo napraviti neku kombinaciju", naveo je ministar a preneo portal Glas Zaječara.

Dodao je da "za sada" nije realno "niti je moguće" da predškolske ustanove budu stavljene u "taj režim".

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dejan

17.03.2021. 20:02

Ne možemo decu od 8 ili 9 godina ostavljati samu kod kuće, nije u redu ili sve zatvaramo i roditelj ostaje kuci ili rade skole za prva 4 razreda, ne igrajte se sa roditeljima

Neobjavljeni koment

17.03.2021. 20:45

Gospodo,zasto da ispastaju mali preduzetnici i djaci,zbog izleta na Zlatibor, Kopaonik, Jahorinu bogatasa,prijatelja VAS politicara? Zasto oni nisu isli "on line" na zeljene destinacije? Sram vas,bre,vise bilo.