DETALJNA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Meteorolog najavio promenu vremena u narednom periodu, a evo kad stižu topliji dani

Novosti online

16. 03. 2021. u 19:08

VEĆ nekoliko dana za nama kiša konstantno pada. Većinu građana iznenadile su ovako niske temperature, a mnogi se pitaju kada konačno možemo da odahnemo i uživamo u Suncu i lepom vremenu.

ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНЕ ДАНЕ: Метеоролог најавио промену времена у наредном периоду, а ево кад стижу топлији дани

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Meteorolog Đorđe Đurić otkrio je da je pred nama veoma nestabilan period sa temperaturnim oscilacijama, ali koji takođe označava i poslednje trzaje zime.

- Do kraja sedmice u Srbiji će biti izuzetno promenljivo i hladno za ovo doba godine. Povremeno će padati kiša u većem delu zemlje, dok je u brtskim i planinskim delovima moguć i sneg. Njegova pojava moguća je tokom noći i u ranim jutarnjim satima i u nižim predelima, ali se tamo neće zadržavati- rekao je Đurić.

- Što se tiče temperature, ona će narednih dana biti nešto niža od srednje prosečne za ovo doba godine. Variraće u manjem opsegu, te se u većem delu zemlje do vikenda očekuju temperature između 4 i 10 stepeni Celzijusa- otkrio je meteorolog i dodao da će sneg povremeno padati na planinama sve do kraja marta i da vi koji planiraju na zimovanje u tom period mogu da se opuste.

S obzirom na to da nam se uskoro i kalendarski bliži proleće, Đorđe nam je otkrio kada ćemo moći da odložimo zimske jakne i konačno uživamo u lepšem vremenu.

- Ako gledamo kalendarski, proleće nam stiže za vikend. Što se tiče temperature poslednjih dana marta, ona će biti u blagom porastu, ali će jutra i dalje biti nešto hladnija. Više temperature možemo očekivati pred sam kraj meseca, kada će dostizati čak i do 15-20 stepeni Celzijusa. Moguće je i da ćemo imati tokom pojedinih dana i malo niže temperature, ali ne više kao pre. Lagano možemo da odahnemo, jer ćemo već početkom aprila osetiti prve znakove ‘pravog’ proleća- istakao je Đurić.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)