OTVORENI ZA PREGOVORE SA SRBIJOM: Iako EU uvede nova pravila - ipak ćemo moći u Mađarsku

Tanjug

16. 03. 2021. u 14:11

UKOLIKO EU donese odluku da se u zemlje članice može putovati samo uz potvrdu o vakcinaciji vakcinama koje su odobrene u Uniji, Mađarska je otvorena za pregovore sa Srbijom na koji način će omogućiti građanima da putuju između dve zemlje, izjavio je danas ministar spoljnih poslove te zemlje Peter Sijarto.

ОТВОРЕНИ ЗА ПРЕГОВОРЕ СА СРБИЈОМ: Иако ЕУ уведе нова правила - ипак ћемо моћи у Мађарску

Foto Tanjug

Sijarto je to rekao na zajedničkoj konferenciji za medije sa šefom srpske diplomatije Nikolom Selakovićem u Beogradu, odgovarajući na pitanje u vezi kovid pasoša i najava iz Brisela da će se možda moći putovati samo ako ste vakcinisani cepivima koje su odobrene u EU.

Šef mađarske diplomatije ističe da je Budimpešta spremna da potpiše bilateralne sporazume vezano za prihvatanje kovid pasoša.

- Ukoliko bude mogućnosti u odnosu na Srbiju, mi smo radi i otvoreni za pregovore sa Srbijom o tome na koji način ćemo omogućiti građanima da putuju između dve zemlje - kazao je Sijarto.

Ističe da je Srbija jedna od najuspešnijih zemalja kada je reč o vakcinaciji, kao prvo u smislu nabavki, a kao drugo u smislu broja vakcinisanih.

- To znači da ste i zaštićeniji u većoj meri nego bilo koja zemlja EU, tako da smo mi spremni za bilateralne sporazume po tom pitanju ako su uspešniji - kazao je Sijarto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas