RHMZ UPALIO METEOALARM, STIŽE NAGLA PROMENA VREMENA: Narednih dana snažan vetar i padavine, ovaj deo zemlje prvi na udaru

Novosti online

14. 03. 2021. u 16:36

JAČE naoblačenje i zahlađenje s kišom koje će posle podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, uveče i u toku noći proširiće se na ostatak Srbije, saopštio je RHMZ.

РХМЗ УПАЛИО МЕТЕОАЛАРМ, СТИЖЕ НАГЛА ПРОМЕНА ВРЕМЕНА: Наредних дана снажан ветар и падавине, овај део земље први на удару

Foto: Depositphotos

- U drugom delu noći, između 14. i 15. marta, kao i sutra ujutro i pre podne najviše kiše se očekuje na području zapadne Srbije, Srema, Beograda, Šumadije, južnog i srednjeg Banata, gde će mestimično pasti i više od 20 milimetara kiše za 12 sati - navedeno je u najnovijoj najavi RHMZ.

Osim kiše, očekuje se i sneg.

- Sneg će sutra padati prvo na jugozapadu Srbije, a najznačajnije povećanje visine snežnog pokrivača se očekuje u brdsko-planinskom području jugoistočne Srbije u noći od ponedeljka ka utorku i to za 10 do 30 centimetara za 12 sati - najavio je RHMZ.

Kako se dodaje, duvaće umeren i jak severozapadni vetar, koji će sutra i u utorak u istočnoj Srbiji imati udare od 17 do 20 metara u sekundi.

Istočna i jugoistočna Srbija biće obojene u narandžasto, što kako se navodi u objašnjenju znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

Foto: Printscreen

 

U ostalim delovima naše zemlje na snazi će biti žuti meteo alarm te vreme može biti potencijalno opasno, a vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene.

Do 22. marta čeka nas pretežno oblačno vreme s čestom pojavom kiše u nižim i snega u višim predelima, ali od utorka uz malu količinu padavina.

Do petka hladno, pa se u noćnim i jutarnjim satima slab sneg očekuje ponegde i u nižim predelima.

Malo toplije tek za dane vikenda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA NADOLAZEĆE PRAZNIKE: Detaljna prognoza za prvu polovinu maja