PREDSEDNIK NAJAVIO: Ako donesu takvu odluku o pasošima, vakcinišem se kineskom vakcinom odmah u četvrtak!

Novosti onlajn

13. 03. 2021. u 12:52

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju građanima Srbije iz Bahreina, komentarisao je poslednje najave koje su stigle iz Evropske unije, a tiču se diskriminacije ruske i kineske vakcine po pitanju dozvole za putovanja u Evropsku uniju.

ПРЕДСЕДНИК НАЈАВИО: Ако донесу такву одлуку о пасошима, вакцинишем се кинеском вакцином одмах у четвртак!

Foto: Instagram

Predsednik je istakao kako će se on uprkos ovome vakcinisati kineskom vakcinom.

- Vakcinisaću se kineskom vakcinom. Trebalo je da to bude za desetak dana, ali ću sada to ubrzati čim stignem - reako je predsednik.

- Neka se građani Srbije ne brinu. Trebalo bi da putuju bez ikakvih problema - istakao je on.

- Sa druge strane to će nam omogućiti ubrzan razvoj i pokazati da je Srbija slobodna zemlja, koja nikoga ne ograničava - rekao je predsednik.

- Ne treba meriti po boji zastave da li vam se vakcina sviđa. Želim da verujem da niko u Evropi ne razmatra ozbiljno tu odluku. Ako je pak donesu, razumećemo njihovu poruku i to šta misle i o nama, i o našem regionu. Naša zemlja će se razvijati brzinom munje - zaključio je predsednik.

Podsetimo, predlog za uvođenje takozvanih "kovid-pasoša" za slobodno kretanje unutar Evropske unije, koji će biti predložen 17. marta, važiće samo za vakcinisanje cepivima koje je odobrila Evropska agencija za lekove (EMA). Navedeni razlog je taj što neodobrene vakcine neće biti obuhvaćene klauzulom o odgovornosti EU i kontrolom kvaliteta.

Više o tome pročitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest