SRBIJA JE RAJ ZA VAKCINISANJE: Italijanski mediji oduševljeni imunizacijom - "Biraš koju vakcinu hoćeš"

M. Ostojić, od stalnog dopisnika, Rim

13. 03. 2021. u 11:38

RAJ za vakcinisanje nalazi se sa druge strane Jadrana, u Srbiji, ne interesuje ih da li vakcina dolazi sa Zapada ili Istoka, tu zemlju ne interesuje geipolitika već život stanovništva i važno je da budu svi što pre vakcinisani.

СРБИЈА ЈЕ РАЈ ЗА ВАКЦИНИСАЊЕ: Италијански медији одушевљени имунизацијом - Бираш коју вакцину хоћеш

Foto: Fejsbuk/ Goran Vesić

To je suština poruke iz reportraže italijanske tv Rai1 u emisjiji „Tv7“ koja je emitovana noćas, u kojoj govore zvaničnici ali i zadovoljni građani, i sa objašnjenjem kako savšeno funkcioniše sistem vakcinisanja u Srbiji, od zakazivanja do vakcinisanja.

Druga Zemlja u Evropi po broju vakcinisanih shodno broju stanovnika, prva po broju vakcinisanih u drugom krugu, peta na svetu po broju vakcinisanih, sa izborom od četiri različite vakcine stigle i sa Zapada i sa Istoka.

- Koji vakcinu hoćeš: Fajzer, AstraZeneka, Sinofarm ili Sputnik Ve - biraš.

Ovo je poruka koja se ne vidi na bilo kojem delu evropskog kontinenta, a digitalizovani sistem zakazivanja toliko pojednostavljen da građaninu, ako ga nema, nije ni potreban kompjuter, dovoljan je i jedan telefon i na vaš broj će stići poruka nakon što ste ostavili svoje podatke, a u kratkom roku, kada i gde da dođete na vakcinisanje a po vašem izboru koju vakcinu želite.

Foto: Printskrin

Premijerka Ana Brnabić veoma je ponosna na ono što je postigla Srbija u kampanji vakcinisanja i dokle je stigla, zahvaljujući tome što je Vlada bila sposobna i započela pregovore sa proizvođačima vakcina pre bilo koje druge zemlje, jer vakcina nema boju ni političku orijentaciju, bitno je da svaki građanin što pre primi vakcinu. Premijerka je naglasila da su Kina i Rusija pored EU bile velika podrška Srbiji.

Ključni faktor i veliku ulogu u primanju cepiva ima digitalizovani sistem, podvlači premijerka, koji funkcioniše izvanredno, a to se konstatuje i u reportaži, svaki građanin, pričaju ljudi u Smederveu i u Beogradu, gde je snimana, lako zakazuje i dobija poruku kada treba da dođe na vakcinisanje.

- Bitni su životi a ne geopolitika - ponosna je premijerka na to što se sada Srbija prikazuje kao primer.

Foto: Printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je važnost Sporazuma kojeg je Beograd postigao sa Moskvom o skorašnjem početku proizvodnje ruske vakcine Sputnik Ve i Srbija će tako biti prva zemlja na tlu Evrope koja će je proizvoditi, izrazivši zahvalnost ruskim partnerima zbog spremnosti za takvom saradnjom.

Priča o perfekciji vakcinisanja u Srbiji istinski je za ponos, priča o higijeni, o organizaciji pa i kada se vidi red pred mestom za vakcinisanje nema bilo kakvog uzbuđenja, sve se odvija po planu, jer medinsko osoblje radi neumorno i to su na kraju oni koji dovršavaju priču o „jednoj vrsti raja za vakcinisanje u Srbiji“ prikazanog na Prvom kanalu Italijanske Rai1.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

Donorstvo je herojstvo