PATRIJARH SE SASTAO SA APOSTOLSKIM NUNCIJEM U SRBIJI: Porfirije primio nadbiskupa Lučijana Surijanija

Tanjug

12. 03. 2021. u 16:09

PATRIJARH Porfirije danas je u Patrijaršijskoj rezidenciji primio nadbiskupa Lučijana Surijanija, apostolskog nuncija u Srbiji i poželeo mu dobrodošlicu, te zahvalio na prisustvu ustoličenju u tron poglavara SPC.

ПАТРИЈАРХ СЕ САСТАО СА АПОСТОЛСКИМ НУНЦИЈЕМ У СРБИЈИ: Порфирије примио надбискупа Лучијана Суријанија

Foto: Printscreen

Zahvaljujući na prijemu i gostoprimstvu koje uživa u Srbiji, nadbiskup Surijani je Patrijarhu uručio čestitku i poklon Pape Franje.

Patrijarh je zamolio apostolskog nuncija da Papi prenese njegovu blagodarnost na čestitkama i dobrim željama, a posebno na spremnosti da po različitim pitanjima otvara, podrži i neguje dijalog sa Pravoslavnom Crkvom u celini, kao i sa SPC.

Sagovornici su se saglasili da jednaki izazovi i iskušenja koji su pretnja ne samo vrednostima koje su u temelju današnje Evrope i sveta, nego i ljudskom dostojanstvu, stoje pred svim hrišćanima i da kao takvi zahtevaju sagledavanja, promišljanja i pregnuća svih.

Prijemu su prisustvovali vikarni Episkop remezijanski Stefan, sekretar Apostolske nuncijature don Aleksandar Ninković i šef Kabineta Patrijarha srpskog đakon Aleksandar Praščević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)