BEOGRAD DOBIJA GROBLJE ZA KUĆNE LJUBIMCE: Izgradnja je počela, evo kada se očekuje završetak radova

Novosti online

11. 03. 2021. u 10:54

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas početne radove na izgradnji groblja za kućne ljubimce u Bloku 51 na Novom Beogradu.

БЕОГРАД ДОБИЈА ГРОБЉЕ ЗА КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ: Изградња је почела, ево када се очекује завршетак радова

Foto: Beoinfo

Vesić je rekao da je veoma srećan što radovi konačno počinju posle dve godine upornog rada na ovom projektu.

– Svako ko je mogao da „zakoči” ovaj projekat, to je i uradio, ali smo na kraju, uz pomoć Javnog komunalnog preduzeća „Veterina Beograd” i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, uspeli u nameri da naš grad dobije groblje za kućne ljubimce. U pitanju je civilizacijski iskorak koji pokazuje da kao društvo počinjemo da se odnosimo prema kućnim ljubimcima kao prema živim bićima, što nije uvek bio slučaj – rekao je Vesić.

On je istakao da će se groblje prostirati na hektar i po zemljišta, a u kompleksu će postojati administrativna zgrada, veterinarska ambulanta, spalionica animalnog otpada, uz prostor za oko 2.000 kućnih ljubimaca.

– Troškovi izgradnje iznose oko 130 miliona dinara. U Beogradu postoji sigurno nekoliko stotina hiljada kućnih ljubimaca i vreme je da obezbedimo mesto na kojem će biti sahranjivani. Ovo bi trebalo da bude povod za promociju odgovornog vlasništva i kako da odgovorni vlasnici imaju korist, a da neodgovorni budu kažnjeni. Vreme je da se kao društvo pozabavimo time, da uredimo odnos odgovornog vlasništva tako da služi zaštiti kućnih ljubimaca i čitavog društva. Radovi će biti završeni za šest meseci i u septembru će Beograd imati groblje kućnih ljubimaca. Ne postoji puno gradova u Evropi koji imaju groblje kućnih ljubimaca i srećan sam zbog te činjenice. Ovo ne spada među najveće projekte koje Grad finansira, ali je važan. Dve godine pokušavamo da krenemo sa realizacijom, što nam je na kraju pošlo za rukom – dodao je Vesić.

Direktor JKP „Veterina Beograd” Budimir Grubić je rekao da su radovi na izgradnji groblja kućnih ljubimaca počeli posle „godina čekanja”.

– Ne bi trebalo da dođe do bilo kakvog pomeranja rokova, a o značaju projekta je zaista suvišno govoriti. Ova civilizacijska tekovina će puno značiti za grad, ali i za Srbiju. Verujem da ćemo na ovaj način podstaći i druge gradove u našoj zemlji da počnu da razmišljaju o projektima poput ovog – rekao je Grubić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)