STIŽE NAM NOVI TALAS ZAHLAĐENJA: Evo kakvo vreme nas čeka u martu, meteorolog sve objasnio

Novosti online

10. 03. 2021. u 18:54

U ČETVRTAK ujutru mraz i preovlađujuće sunčano tokom dana uz porast dnevne temperature u odnosu na sredu, ali nam isto tako za nekoliko dana sledi novo zahlađenje u martu.

СТИЖЕ НАМ НОВИ ТАЛАС ЗАХЛАЂЕЊА: Ево какво време нас чека у марту, метеоролог све објаснио

Foto: Depositphotos

Nešto više oblaka biće samo ujutru na jugu Srbije, a popodne umerena oblačnost na severu Vojvodine. Vetar slab južni i jugozapadni.Pritisak iznad normale.

Minimalna jutarnja temperatura od -8 do -1, a maksimalna od 4 na jugu do 11 stepeni na severozapadu Srbije.

U Beogradu će ujutru biti slab mraz, a tokom dana sunčano uz porast dnevne temperature u odnosu na sredu. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -1 u centru, na obodu grada do -4, a maksimalna oko 10 stepeni.

Vreme u petak će biti još malo toplije, ali uz naoblačenje na severu Srbije gde je moguća slaba kiša. U ostalim krajevima suvo. U subotu prolazna kiša u većini krajeva uz razvedravanje popodne na severu. U nedelju toplije sa sunčanim periodima, a popodne na severu Srbije novo naoblačenje sa kišom.

U ponedeljak zahlađenje sa kišom u svim krajevima, a na planinama sa snegom. U utorak i sredinom iduće sedmice hladnije od proseka sa povremenom kišom, a u planinama iznad 800 metara nadmorske visine sa snegom.

Meteorolog Nedeljko Todorović naveo je da je danas najhladniji dan u martu, a da se već od sutra tokom dana očekuje malo toplije vreme, kada bi od petka, 12. marta usledio dalji porast temperature. Od ponedeljka, 15. marta, ponovo pad temperature.

Foto: Printscreen/Pink

Podsetimo, Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ) izdao je sinoć upozorenje na stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača za danas.

Do kraja dana u jugozapadnim, centralnim, jugoistočnim i istočnim krajevima povećanje visine snežnog pokrivača za pet do 10 centimetara, a u planinskim predelima za 10 do 15 centimetara.

Jaka kiša tokom noći prešla je u susnežicu i sneg, a beli pokrivač formiran je širom Zapadne Srbije. U nižim predelima njegova visina je do pet, a u planinskim područjima Zlatibora i Zlatara preko 10 centimetara. Na Goliji snežni pokrivač dostigao je visinu od preko 20 centimetara, a za sada su svi putni pravci prohodni.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina