STIŽE NAM NOVI TALAS ZAHLAĐENJA: Evo kakvo vreme nas čeka u martu, meteorolog sve objasnio

Novosti online

10. 03. 2021. u 18:54

U ČETVRTAK ujutru mraz i preovlađujuće sunčano tokom dana uz porast dnevne temperature u odnosu na sredu, ali nam isto tako za nekoliko dana sledi novo zahlađenje u martu.

СТИЖЕ НАМ НОВИ ТАЛАС ЗАХЛАЂЕЊА: Ево какво време нас чека у марту, метеоролог све објаснио

Foto: Depositphotos

Nešto više oblaka biće samo ujutru na jugu Srbije, a popodne umerena oblačnost na severu Vojvodine. Vetar slab južni i jugozapadni.Pritisak iznad normale.

Minimalna jutarnja temperatura od -8 do -1, a maksimalna od 4 na jugu do 11 stepeni na severozapadu Srbije.

U Beogradu će ujutru biti slab mraz, a tokom dana sunčano uz porast dnevne temperature u odnosu na sredu. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -1 u centru, na obodu grada do -4, a maksimalna oko 10 stepeni.

Vreme u petak će biti još malo toplije, ali uz naoblačenje na severu Srbije gde je moguća slaba kiša. U ostalim krajevima suvo. U subotu prolazna kiša u većini krajeva uz razvedravanje popodne na severu. U nedelju toplije sa sunčanim periodima, a popodne na severu Srbije novo naoblačenje sa kišom.

U ponedeljak zahlađenje sa kišom u svim krajevima, a na planinama sa snegom. U utorak i sredinom iduće sedmice hladnije od proseka sa povremenom kišom, a u planinama iznad 800 metara nadmorske visine sa snegom.

Meteorolog Nedeljko Todorović naveo je da je danas najhladniji dan u martu, a da se već od sutra tokom dana očekuje malo toplije vreme, kada bi od petka, 12. marta usledio dalji porast temperature. Od ponedeljka, 15. marta, ponovo pad temperature.

Foto: Printscreen/Pink

Podsetimo, Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ) izdao je sinoć upozorenje na stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača za danas.

Do kraja dana u jugozapadnim, centralnim, jugoistočnim i istočnim krajevima povećanje visine snežnog pokrivača za pet do 10 centimetara, a u planinskim predelima za 10 do 15 centimetara.

Jaka kiša tokom noći prešla je u susnežicu i sneg, a beli pokrivač formiran je širom Zapadne Srbije. U nižim predelima njegova visina je do pet, a u planinskim područjima Zlatibora i Zlatara preko 10 centimetara. Na Goliji snežni pokrivač dostigao je visinu od preko 20 centimetara, a za sada su svi putni pravci prohodni.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...