SJAJNA VEST ZA SRPSKE TURISTE: Grčka se polako otvara - evo kada ćemo moći u omiljena letovališta

Novosti onlajn

09. 03. 2021. u 15:01

GRČKA će već od kraja meseca polako po fazama ukidati ograničenja uvedena zbog pandemije virusa korona, a naši turisti će moći na letovanje u zemlju Helena već u maju.

СЈАЈНА ВЕСТ ЗА СРПСКЕ ТУРИСТЕ: Грчка се полако отвара - ево када ћемо моћи у омиљена летовалишта

Foto: EPA

Kako je javila grčka televizija "Star", Grci počinju da popuštaju stroge epidemiološke mere uprkos naglom porastu broja zaraženih. Grčki stručnjaci su najavili da očekuju da će broj zaraženih pasti tokom sledeće nedelje i da ne očekuju više toliko teških slučajeva u bolnicama.

Prva relaksacija mera počinje već 22. marta, a onda se postupno planira otvaranje. Sve do maja, za kada je najavljeno da će u Grčku na odmor moći da uđu strani državljani.

Srpski turisti će u Grčku ulaziti uz potvrdu o vakcinaciji ili uz negativan test na kovid 19. Ipak, u ovoj prvoj objavi nije definisano koje vakcine se smatraju odobrenim, ali se zasad pretpostavlja da će sva cepiva biti prihvatljiva. Ovu pretpostavku ohrabruje i trenutna situacija sa vakcinacijom u Evropskoj uniji, gde sve više zemalja prihvata vakcine sa istoka.

Plan po kojem će se Grčka otvarati od kraja ovog meseca za sada izgleda ovako:

    22. mart: Otvaranje maloprodajnih objekata, tržnih centara i frizeri. Kupovina će zasad moći da se obavlja jednom dnevno, uz vremensko ograničenje od tri sata. Istog dana se otvaraju i gimanzaije i fakulteti.

    29. mart: Otvaraju se i osnovne škole.
    20. april: Otvaranje restorana koji će moći da primaju goste samo u baštama.
    Maj: Otvaranje turizma.
    Jun: Otvaranje barova i teretana, kao i dozvola za svadbe i krštenja, ali samo na otvorenom.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april