"NAĆI ĆEMO IH I KAZNITI": Vulin o skandaloznoj Telegram grupi na kojoj manijaci dele slike golih žena i devojčica

Tanjug

09. 03. 2021. u 14:10

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Upravi kriminalističke policije dat nalog da istraži slučaj objave fotografija i snimaka žena na grupi na mreži Telegram i poručio da će policija one koji su to postavili naći i da će oni biti kažnjeni.

НАЋИ ЋЕМО ИХ И КАЗНИТИ: Вулин о скандалозној Телеграм групи на којој манијаци деле слике голих жена и девојчица

Foto Tanjug

- Jutros sam razgovarao sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i on je, na moju molbu, već dao odgovarajuća naređenja Upravi kriminalističke policije da se pozabavi ovom konkretnom stranicom - istakao je ministar Vulin u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, oni koji su te snimke i fotografije bez saglasnosti postavili, koji mogu tako da pogaze nečiju intimu i zloupotrebe nečije poverenje ne mogu se nazvati ljudima.

- Oni će biti predmet naše obrade, naći ćemo ih i kazniti. U srpskom društvu tako nešto neće se tolerisati. Ne može niko nečiju fotografiju, kako god i kada god da je nastala, bez saglasnosti onoga ko je na fotografiji, objaviti i da se nada da će mu to proći nekažnjeno - istakao je ministar policije.

Prema njegovim rečima, ti koji misle da su veći muškarci zato što se iživljavaju na nekome i zato što su zloupotrebili nečije poverenje, treba da znaju da će se upoznati sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i da će sigurno biti kažnjeni, kao što zaslužuju.

- Daćemo sve od sebe i da se to skine sa mreže i da nađemo te koji su to postavili -  rekao je ministar i apelovao na žrtve, članove njihovih porodica i na sve one koji imaju saznanja o ovome da se jave, pomognu policiji da bude brža i efikasnija, jer smo svi na istom zadatku - da ne dozvolimo da takav „ološ“ upropasti ljudski život.

Podsetimo, o grupi na društvenoj mreži Telegram u kojoj se razmenjuju eksplicitne fotografije devojaka bruji čitava Srbija.

- Dobila sam priliku da javno pričam u ime svih žena, pa da vidimo možemo li šta - napisala je Staša Ivković na Tviteru nakon što je objavila skrinšotove jezive prepiske sa grupe "Nišlijke" na Telegramu u kojoj se dele eksplicitne fotografije i video snimci devojaka, pa čak i maloletnica, bez njihovog odobrenja.

- Ja sam pre godinu dana saznala za grupu jer se moj Instagram profil provlačio po njoj, tražili su moje gole slike i snimke. Tek sada sam se dočepala svih grupa, učlanila se u njih sa lažnih profila i sve skrinšotovala. Naravno, ne mogu sve, jer slike i snimci nedužnih devojaka, pa čak i dece, stižu nenormalno brzo", ispričala je Staša.

Staša je uspela da sazna da je administartor grupe "Nišlijke", koja broji više od 20.000 ljudi, navodno izvesni N.S. iz Niša. Kaže da je čula da je upravo taj mladić, koga devojke sumnjiče da stoji iza grupe navodno pitomac Vojne akademije u Beogradu.

- Imala sam njegovu fotografiju, objavila sam je na Tviteru i pitala da li ga neko poznaje. I neko mi se javio i posalo sve informacije o njemu - rekla je Staša.

Inače u ovim grupama su mladići iz čitave Srbije razmenjivali fotografije nagih devojaka sa veoma gnusnim komentarima i preporučivali ih jedni drugima. Pričali su o njihovim umećima u krevetu i prepiska je veoma ponižavajuća za svakoga ko je pročita, a o tome kako se osećaju devojke i devojčice koje su se našle u centru skandala nećemo ni govoriti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili