SRBIJA I DALJE U SVETSKOM VRHU: U Evropi smo odmah iza Britanije - po broju vakcinisanih na milion stanovnika ubedljivo prvi u regionu

Tanjug

09. 03. 2021. u 07:54

U SRBIJI je, prema najnovijim podacima vlade, do sada dato 1.704.790 doza vakcine protiv korona virusa, a 623.424 osobe primile su i drugu dozu.

СРБИЈА И ДАЉЕ У СВЕТСКОМ ВРХУ: У Европи смо одмах иза Британије - по броју вакцинисаних на милион становника убедљиво први у региону

Arhiva

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinisanih na milion stanovnika, a slede Mađarska, Slovenija, Rumunija, Hrvatska, Bugarska, Albanija i Crna Gora.

Srbija je ubedljivo prva u regionu i po broju datih drugih doza na milion stanovnika, a slede Rumunija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Prema ukupnom broju vakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

Kada je reč o broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je na sedmom mestu u svetu - posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, SAD i Maldiva, a druga u Evropi, posle Velike Britanije.

Po broju onih koji su dobili drugu dozu vakcine na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi, a kada je reč o broju revakcinacija na milion stanovnika u svetu, Srbija je na šestom mestu, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina i SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)