KON PROGOVORIO O OTKAZIVANJU SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: "Ne znam zašto smo stalno na tapetu, nikome nismo dali povod za napad"

Novosti online

08. 03. 2021. u 18:04

КОН ПРОГОВОРИО О ОТКАЗИВАЊУ СЕДНИЦЕ КРИЗНОГ ШТАБА: Не знам зашто смо стално на тапету, никоме нисмо дали повод за напад

Foto: Printscreen

EPIDEMIOLOG Predrag Kon gostovao je na RTS-u gde je govorio o otkazivanju sednice Kriznog štaba i važnosti uloge Medicinskog dela.

- Što se tiče epidemiološke situacije, ona se nažalost pogoršava. Ni u kom slučaju nije stalo kao što smo se nadali. S druge strane, mi uobičajeno dobijamo termin kada će sednica Kriznog štaba biti dan ranije, danas nismo dobili taj termin i nemam informacije o tome. Istina je da je odložen Krizni štab, a zašto, ja trenutno nemam odgovor- rekao je Kon i dodao:

- Medicinski deo Kriznog štaba smatra da je minimum potrebno 7 dana ovakvog ponašanja kao što je bilo tokom vikenda. Jasno je da se to tako jednostavno ne može dobiti zbog politički-privrednog dela, onog dela koji razmišlja o tim posledicama sprečavanja kontakata.

On je istakao da Medicinski deo Kriznog štaba nije spreman na kompromis i da mu je nepojmljivo da neko smatra da treba izuzeti Medicinski deo iz Kriznog štaba i sistema odlučivanja u vezi sa merama protiv korona virusa.

- Šta je bolje? Da nas uopšte nema? Mislite da je to rešenje? Ima jedan ogroman problem, vreme prolazi, a ono je ovde značajan faktor. Ima još jedna činjenica koju izvlače neki i tvrde da je i dalje bilo oboljevanja i tamo gde su najrigoroznije mere. Ja moram da kažem da to baš i nije tako. Tamo gde su bile najrigoroznije mere, došlo je do pada obolelih- istakao je Kon.

- Ne vidim razloga da struka i medicinski deo bude na tapetu, a to se dešava svakog dana. Tužno je što sada o ovome pričamo i što sam u ovakvoj poziciji. Nijedan povod nismo dali da budemo napadani sa svih strana. I od poslanika u skupštini i opoziciji. Ja tvrdim da nije bilo razloga, ne samo da tvrdim nego imam i dokaze. Očekuje se da se sve reši zato što će pojedinac, da ne imenujem sebe, digne ruke od svega- objasnio je Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Saša

08.03.2021. 18:14

Nadležni organi su trebali da zabrane skijanje, putovanje i druženje za ona 4 dana za vreme Sretenja. E, sada kada su se određeni privilegovani likovi naskijali, nalumpovali i zaražavali, odjednom odlučeno da ne mogu da rade mali kafići koji prime samo po deset gostiju. Gledamo one države u Evropi koje su uvele "zaključavanje", kod njih je najgore, imaju sve više zaraženih. Tako da je taj predlog kriznog štaba osuđen na propast.