SRBIJA SE ZATVARA SLEDEĆEG VIKENDA? Dr Tiodorović pred sednicu kriznog štaba - "Moramo da presečemo"

Novosti online

08. 03. 2021. u 10:31

СРБИЈА СЕ ЗАТВАРА СЛЕДЕЋЕГ ВИКЕНДА? Др Тиодоровић пред седницу кризног штаба - Морамо да пресечемо

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

ČLAN Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona prof. dr Branislav Tiodorović rekao je danas da je neophodno još jedno skraćenje na nedelju dana i još jedan vikend bez kafića i restorana.

- Bez sedam do 10 dana ne možemo imati efekte. Po epidemiološkoj doktrini neophodno je da imate čak tri nedelje sprovođenje rigoroznih mera. Imaćemo isti stav i sutra, da bude intenzivno ograničenje, vrlo rigorozno za sve objekte s tim što će morati da se proceni da li će to biti do 14 ili 17 sati - rekao je dr Tiodorović za televiziju Pink.

Kako je najavio verovatno nas sledećeg vikenda očekuje celodnevno zatvaranje i u subotu i u nedelju.

- Znam da se to mnogima neće svideti ali moramo da presečemo, da izdržimo barem sedam dana da bi situacija bila pod kontrolom i da bi mogli da živimo i radimo opuštenije - objasnio je on.

(Pink) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Da presečemo

08.03.2021. 12:18

Koliko su se maske pokazale medicinski opravdane, zaključavanje zdravih se pokazalo apsolutno neefikasno neopravdano i štetno i to medicinski na prvom mestu. Da je vredelo Nemačka i Češka bi recimo praktično bile bez slučajeva, a eto su u goroj situaciji od npr. Švedske. Ako već ovi naši ne znaju šta da predlože, zašto insistiraju na nečemu što se kosi i sa iskustvom i sa zdravim razumom ? Uradili su šta su mogli i znali, dalje ne znaju, sve je ok. Hvala za ovo do sada ali biti tvrdoglav na našu štetu nije pomoć nego glupost.

Kresoja Bill

08.03.2021. 12:32

Gosin Tiodore, koliko puta već po sedam dana da izdržimo? U zadnjoj godini ste nam takvih sedam dana da izdržimo koliko puta prepisivali? I ništa, virus i dalje radi. Šta to znači? NE ZNATE. I zato nagađate. A to je loše.