NAREDNIH DANA VELIKO ZAHLAĐENJE SA KIŠOM: Meterolog otkrio kada nam ponovo stižu prolećne temperature

Novosti online

05. 03. 2021. u 17:19

NAKON prolećnih temperatura prethodnih dana za vikend nam sledi zahlađenje i to za čak 10 stepeni, a moguća je kiša i sneg.

НАРЕДНИХ ДАНА ВЕЛИКО ЗАХЛАЂЕЊЕ СА КИШОМ: Метеролог открио када нам поново стижу пролећне температуре

Foto: K. Mihajlović/Depositphotos

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je prognozu za narednih nekoliko dana, a već večeras očekuje se povećanje oblačnosti, moguća je i kiša.

- U Srbiji u subotu ujutru i pre podne oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, očekuje se da padne 5 do 15 centimetara snega. Uslova za susnežicu i vlažan sneg biće ujutru ponegde i u nižim predelima centralne, zapadne i jugozapadne Srbije, ali bez formiranja snežnog pokrivača- napisao je Đurić i dodao:

- Ukoliko i dođe do manjeg formiranja, snežni pokrivač tokom dana će se i otopiti. Ujutro i pre podne u severnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije očekuje se razvedravanje. Maksimalna temperatura od 5 do 9 stepeni, u Beogradu do 7.

U ponedeljak do 14 stepeni.

- U nedelju i ponedeljak jutro vedro i veoma hladno, uz slab do umeren, ponegde i jak mraz, a ponegde se očekuje i magla. Tokom dana sunčano i prohladno. Maksimalna temperatura u nedelju od 6 do 10 stepeni, u Beogradu do 8, a u ponedeljak od 10 do 14, u Beogradu do 12 stepeni- napisao je meteorolog.

Početak nove nedelje donosi sunčane intervale, ali ponegde i kišu i sneg.

- U utorak u severnom delu Srbije suvo sa sunčanim intervalima, a u južnoj polovini se očekuje kiša, na planinama susnežica i sneg- najavio je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOČVARNA PODRUČJA: Bogatstvo i ugroženost