STANJE U SRBIJI JE DRAMATIČNO: Završen sastanak lekara i ministra zdravlja, bolnice imaju plan samo za vikend, otvaraju se nova kovid odeljenja!

Novosti online

05. 03. 2021. u 12:52

СТАЊЕ У СРБИЈИ ЈЕ ДРАМАТИЧНО: Завршен састанак лекара и министра здравља, болнице имају план само за викенд, отварају се нова ковид одељења!

Foto D. Milovanović

ZAVRŠEN je sastanak lekara kovid-bolnica s ministrom zdravlja.

Kako je nakon sastanka rečeno, virus korona se u Srbiji ponovo zahuktava.

- Mi smo sada u problemu jer je veći broj primljenih nego otpuštenih i jako brzo ćemo iscrpeti sve kapacitete - kažu lekari.

- Broj zaraženih se širi kao lepeza, istakla je dr Ivana Milošević, zamenica direktora Infektivne klinike.

- Doneta je odluka da se svi pacijenti s kovid-obolenjem šalju u Batajnicu i u Kruševac jer su ostali kapaciteti popunjeni, odnosno ako se i jedno mesto isprazni, odmah se popuni, a otvoriće se još jedno krilo VMC Karaburma, a proširiće se i kapaciteti kovid-bolnice u Batajnici, kazala je ona.

- Situacija je toliko dramatična da ne možemo da pravimo planove na duže straze i ovo važi samo za vikend - istakla je dr Ivana Milošević dodajući da je cilj da se KBC Bežanijska kosa i Zvezdara nipošto ne vraćaju u kovid-sistem.

Prema njenim rečima, sve medicinsko osoblje je na izmaku snaga jer ne treba da se zaboravi da se oni s virusom bore već godinu dana, a isto tako rade i na vakcinaciji stanovništva.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)