KOVID BOMBA: Strahuje se od masovnog okupljanja na zadušnicama, ovo je naloženo upravi svakog groblja u Srbiji

Novosti online

05. 03. 2021. u 08:22

КОВИД БОМБА: Страхује се од масовног окупљања на задушницама, ово је наложено управи сваког гробља у Србији

Foto N. Skenderija

ONO o čemu se uveliko razmišlja kao mogućem problem po dalji razvoj epidemiološke situacije jeste okupljanje na grobljima širom Srbije u subotu.

Pokrajinski sekretar za zdravlje i član kriznog štaba za borbu protiv korone Zoran Gojković rekao je da će se na sednici kriznog štaba razgovarati i o Velikim (zimskim) zadušnicama, kada će na groblja izaći veliki broj ljudi.

Epidemiolog Žarko Ranković, član niškog gradskog štaba za vanredne situacije, kazao je da su razmatrali uputstva za zadušnice:

- Svim pogrebnim uslugama je rečeno da se organizuje kontrola na grobljima, da su obavezne maske i da oko jednog grobnog mesta ne može se okupiti više od pet ljudi. Zadušnice su običaj i ne možemo zabraniti ljudima da ga ispoštuju, ali moraju poštovati distancu i da nose maske.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Beli

05.03.2021. 16:08

Zasto nisu poštovane mere na kopaoniku i zlatiboru, zasto nisu poštovane mere na otkrivanju spomenika u Beogradu, zasto se ne poštuju mere po klubovima i splavovima, zasto se nisu poštovale mere na sahrani Patrijarha i da ne nabrajam vise, zasto su uvek na udaru obični gradjani i seljaci, zasto su zadusnice i slave trn u oku kriznom stabu, kako to da na pijacama postoji korona gde bi seljak uzeo neki dinar a drzava mu i to uskraćuje a dozvoljava marketima (lidl roda maxi, i jos mnogi drugi) da se bogate a seljak mora to sto je proizveo da baci a naravno sve racune mora da plati u roku. Čitam o Kokezi kako je on mogao da proneveri toliki novac i navodno ošteti drzavu a dosad niko nije znao a da neko ko drzi najobičniju trafiku i neizda neki racun to bi bio smak sveta tu bi bile raznorazne inspekcije,, protiv sam svakog kriminala i kradje ali najveći kriminal i kradje radi drzava da pi lesinari imali novac da se razbacuju, samo jedan primer za dizelkoji je tenutno 150 din sta drzava ulaze u taj dizel da bi uzimala akcizu 72ili 78 din po litru, toliko o svom ovom cirkusu u ovoj bednoj Srbiji u kojoj sam rođen i sramota me sto sam Srbin zbog pojedinaca koji su na vlasti od 90 pa naovamo