VULIN O ULOZI ŽANDARMERIJE: Oni su jedan od stubova stabilnosti i bezbednosti Srbije

Tanjug

03. 03. 2021. u 15:58

ВУЛИН О УЛОЗИ ЖАНДАРМЕРИЈЕ: Они су један од стубова стабилности и безбедности Србије

Darko Dozet

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas nakon sastanka sa komandantom i rukovodiocima Žandarmerije, da će država nastaviti da ulaže u opremanje i obuku pripadnika ove jedinice koji su, kako je rekao, jedan od stubova očuvanja bezbednosti i stabilnosti zemlje.

U bazi beogradskog Odreda Žandarmerije, Vulin je istakao da ova posebna jedinica policije mora uvek biti spremna da reaguje i pruži jasan odgovor i na najmanju opasnost i rizik koji prete da ugroze stabilnost i bezbednost naše zemlje i naruši javni red i mir.

"Pripadnici Žandarmerije spremni su i sposobni da izvrše svako naređenje državnog rukovodstva i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je ministar i dodao da će država učiniti sve da im obezbedi još bolje uslove rada, ali i da ulaganja i bolji uslovi, zahtevaju više odgovornosti i rada na podizanju borbene gotovosti.

Pored ulaganja u materijalno-tehničko opremanje pripadnika Žandarmerije, Vulin je najavio da će država uložiti i u podmlađivanje kadra kroz konkurse i selekcione obuke jer, kako je naglasio "samo najbolji mogu biti pripadnici ove jedinice".

"Niko ne može ni da pomisli da može da preti i urušava stabilnost Srbije. Taj veliki posao očuvanja mira i stabilnosti vaša je odgovornost i privilegija“, poručio je ministar pripadnicima Žandarmerije.

Oni su mu sa druge strane, izveli su pokaznu vežbu u kojoj su prikazali veštine i sposobnosti u uspostavljanju narušenog javnog reda i mira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)