MINISTAR PROSVETE O KORONI U ŠKOLAMA: Podaci nisu alarmantni, broj zaraženih je i dalje ispod jedan odsto

Tanjug

03. 03. 2021. u 14:22

МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ О КОРОНИ У ШКОЛАМА: Подаци нису алармантни, број заражених је и даље испод један одсто

Foto Tanjug

BROJ zaraženih učenika u osnovnim i srednjim školama u Srbiji i dalje je ispod jedan odsto, izjavio je danas ministar prosvete Branko Ružić i istakao da obrazovni sistem nije mesto transmisije korona virusa.

- Što se tiče učenika osnovnih škola koji su zaraženi, još uvek je taj procenat veoma mali i ne prelazi 0,6 odsto, a što se tiče zaposlenih u tim školama procenat zaraženih je 1,4 - rekao je Ružić odgovarajući na pitanja novinara u Idvoru.

Kada je reč o srednjim školama, naveo je da je procenat zaraženih učenika ispod jedan odsto, a zaposlenih 1,6 odsto.

- Ti podaci nisu alarmanti niti je obrazovni sistem mesto gde dolazi do transmisije Kovida 19, ali svakako da se, čim dođe do povećanja broja zaraženih u opštoj populaciji, to reflektuje i na obrazovni sistem, jer pored obrazovnog sistema, koji je zaista pokazao rezistentnost prema koroni, deca i nastavno i vannastavno osoblje imaju neke druge obaveze van tog sistema i dolazi do transmisije virisa - rekao je Ružić.

Poručio je da je vakcinacija jedini način da se izborimo sa korona virusom.

- Uveren sam da će masovna imunizacija pomoći da kolektivni imunitet vremenom podignemo na najveći mogući nivo, ali važno je da svakodnevno apelujemo i na ličnu odgovornost svakog građanina jer to je takođe jedini put kojim možemo da idemo ukoliko zelimo da se izborimo sa koronom - rekao je Ružić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)