DR STOLIĆ O KORONI NA KIM: Naglo porastao broj obolelih s težom kliničkom slikom

Tanjug

02. 03. 2021. u 22:11

ДР СТОЛИЋ О КОРОНИ НА КИМ: Нагло порастао број оболелих с тежом клиничком сликом

Foto: M.labudović

PREMA najnovijim podacima u srpskim sredinama na KiM zaraženo je 105 osoba, zbog čega Načelnik infektivne klinike u Gračanici Boban Stolić upozorava na veoma nestabilnu epidemiološku situaciju.

- Naglo je porastao broj pacijenata sa težom kliničkom slikom, odnosno pacijenata koji iziskuju hospitalizaciju. Trenutno na Infektivnoj klinici kliničko bolničkog centra Priština sa privremenim sedištem u Gračanici hospitalizovano je 42 pacijenta,od kojih je devet priključeno na kiseonik - rekao je Stolić za RTV.

Do sada je oko 10.000 građana sa KiM vakcinisano protiv korona virusa od kojih je 2.260 sa centralnog Kosova.

Predsednik opštine Gračanica i predsednik kriznog štaba Srđan Popović navodi da je zadovoljan dosadašnjim procesom vakcinacije.

- Svakog dana apelujemo na naše stanovništvo da mora da se vakciniše, to je jedan od bitnih preduslova da zaštitimo svoje porodice i naravno svoje meštane, na tome ćemo insistirati i u narednim danima. Za sada smo zadovoljni kako vakcinacija teče i uslovi pod kojim se naši meštani vakcinišu su veoma dobri - dodao je Popović i dodao da je ceo proces dobro organizovan, kao i prevoz do Kuršumlije.

Nadležni apeluju na stanovništvo da se pridržava preventivnih epidemioloških mera u cilju zaštite od širenja korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)