STUDENTI EKONOMIJE NASTAVLJAJU SA POBEDAMA: Najbolji u procenama akcija

B.B.

02. 03. 2021. u 12:25

STUDENTI Ekonomskog fakulteta u Beogradu, nastavljaju sa pobedama. Na trećem lokalnom takmičenju "CFA Research Challenge" u organizaciji "CFA Society Serbia" osvojili su prvo mesto i obezbedio plasman na takmičenje Južne Evrope.

СТУДЕНТИ ЕКОНОМИЈЕ НАСТАВЉАЈУ СА ПОБЕДАМА: Најбољи у проценама акција

Foto: Privatna arhiva

U timu "White Rock" bili su Anastasija Lončarević, Aleksa Antić, Jovana Parežanin, Vojin Rodić i Irena Remović, uz akademskog mentroa prof. dr Dragana Lončara i Nikola Marković, kao industrijskog mentora.

Tema takmičenja bila je procena vrednosti akcije akcionarskog društva NIS i preporuke da li akciju treba kupiti, prodati ili zadržati. Reč je o prestižnom nadmetanju iz oblasti fundamentalne investicione analize. Ove godine zbog pandemije, ali i bezbednosti svih učesnika, takmičenje je održano online.

Foto: Privatna arhiva

 

- Mnogo smo naučili i imali priliku da se oprobamo u proceni vrednosti važne i velike kompanije, kao što je NIS - kaže Anastasija Lončarević. - Analizirati pojedinosti i detalje ovako zahtevne industrije iziskivalo je mnogo vremena i rada, a svakako ne bi bilo moguće bez naših mentora koji su nam bili podrška tokom trajanja takmičenja. Nadamo se da ćemo opravdati ukazano poverenje da Srbiju i fakultet predstavimo na regionalnom takmičenju.

Regionalno takmičenje biće održano 13 i 14. aprila na kome će svoje znanje pokazati ekipe sa 50 fakulteta iz EMEA regiona - Evrope, Srednjeg istoka i Afrike. Drugo mesto takođe je pripalo timu Ekonomskog fakultata "Youth Capital", u sastavu Stefan Milić, Lenka Baltić, Sanja Milenković i Ognjen Milošević, koji su predvodili mentori dr Irena Janković i Aleksandar Veselinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili