VUČIĆ NAJAVIO: Zamoliću Vladu da izgradimo još jednu kovid bolnicu kod Novog Sada

Novosti online

02. 03. 2021. u 11:55

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Замолићу Владу да изградимо још једну ковид болницу код Новог Сада

Foto: Tanjug

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić rekao je danas u Sarajevu da će zamoliti Vladu Srbije da izgradimo još jednu kovid bolnicu u okolini Novog Sada kako bismo raspolagali većim kapacitetima.

Vučić je, na konferenciji za medije, rekao da ne smatra da je Srbija blizu vanrednog stanja.

-Vlada će da odlučuje, razgovaraćmo i sa članovima vlade, niko više nije odgovoran, ljudi su siti, traže rešenje, hoće da rade, ekonomija mora da radi - kaže predsednik.

Rekao je da će zamoliti Vladu, Anu Brnabić i ministra finansija da izgradimo još jednu kovid bolnicu u okolini Novog Sada da bismo raspolagali još većim kapacitetima.

Dodao je da Srbija mnogo testira i zato smatra da imamo manju stopu smrtnosti.

-Broj zaraženih sporije raste zahvaljujući vakcinaciji, 530.000 je revakcinisano, uskoro gotovo milion onih koji su ukupno vakcinisani - napominje Vučić.

Dodaje da u petak stiže još 500.000 doza kineskih vakcina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Mily

02.03.2021. 13:04

Preke potrebe za uvodjenjem vanrednog stanja u Srbiji, samim tim i policijskog casa, jos uvek nema, sto ne znaci da nece biti, ukoliko se previse opustimo i ne shvatimo na vreme ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo!

Zaki

02.03.2021. 21:48

Vučić je preduzeo mere kako bi se zaštitili od sve većeg širenja ovog virusa. U ovakvim momentima preventivne mere i staloženost su najbitniji, dok se ne sprovede dovoljna imunizacija stanovništva.