RASTURENA KORONA ŽURKA NA ZLATIBORU: Uprkos pretnjama o mogućem policijskom času na jednom mestu više od 200 studenata

Novosti online

02. 03. 2021. u 09:51

POMOĆNIK ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže da se epidemiološke mere najčešće krše u restoranima i kafićima u velikim gradovima, ali da se propisi sve slabije pridržavaju i u manjim mestima.

РАСТУРЕНА КОРОНА ЖУРКА НА ЗЛАТИБОРУ: Упркос претњама о могућем полицијском часу на једном месту више од 200 студената

Foto: Komunalna milicija

Kaže da je broj nadzora impozantan.

- Za četiri dana tog novog ciklusa pojačanog nadzora, sprovedeno je više od 17.000 inspekcijskih nadzora i kontrola. Izrečeno je 417 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od preko 12.600.000 dinara - navodi Stamenković.

Ističe da ovi podaci govore da je i dalje prisutno kršenje mera, najčešće u restoranima, kafićima i turističkim centrima.

- Inspekcija ne može da bude prisutna na svakom mestu i da svakog izvršioca sankcioniše - ističe Stamenković.

Naglašava da je važna lična odgovornost svakog građanina, preduzetnika i pravnog lica.

- Najčešće su restorani kršili mere lične zaštite i tu je izrečeno praktično 80 odsto ukupnog broja prekršajnog naloga. Međutim, bilo je nepoštovanja i u mega-marketima - kod zaposlenih u mega-marketima koji nisu nosili zaštitnu opremu - ističe Stamenković.

"Mlađa populacija dosta greši"

Doktor Stamenković kaže da je javni prevoz posebna priča.

- Kolege iz Inspekcije za bezbednost u drumskom saobraćaju nemaju mnogo mera ovih dana, ali vrlo su aktivni - navodi Stamenković.Kaže da je došlo do popuštanja epidemiološke discipline.

- Mlađa populacija dosta greši. To jesu naša deca, naši studenti i sugrađani, ali dosta su bili ležerni i odlazili tamo gde nije potrebno - smatra Stamenković.Kaže da je prethodnih dana bilo kršenja mera u mnogim gradovima, a da i u manjim mestima dolazi do kršenja propisa.

- Veliki gradovi uvek jesu meta jer su teški za nadzor. Pojedina manja mesta su nekako uvek bila u zapećku, ali nije tamo bilo takvih nepravilnosti jer lako je doći do informacija i sprečiti. Veliki gradovi jesu veći prekršioci i to je i sada primer - navodi Stamenković.

Kaže da je na Zlatiboru izvršena i kontrola studentskog odmarališta koje je ispražnjeno , jer su studenti napravili žurku sa više od 200 ljudi.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega