MOĆNA PORUKA VUČIĆA UOČI POSETE SARAJEVU: Moramo da se okrenemo jedni drugima, da ne mislimo da su nam svi drugi značajniji!

Novosti online

01. 03. 2021. u 19:07

МОЋНА ПОРУКА ВУЧИЋА УОЧИ ПОСЕТЕ САРАЈЕВУ: Морамо да се окренемо једни другима, да не мислимо да су нам сви други значајнији!

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru za Radiosarajevo.ba uoči sutrašnje posete Bosni i Hercegovini, da je veoma srećan što može da dođe u Sarajevo i da donese prve doze vakcina

To kaže nije pomoć, jer je to „nešto što pripada jednako svima nama“, a Srbija je, kako kaže, „imala tu sreću da obezbedi više vakcina“.

- To je ukupno 10.000 doza (za BiH). Sutra 5.000 doza, a za koji dan još 5.000 doza. Mislim da je to posebno važno za zdravstvne radnike koji rade u crvenoj KOVID zoni u Bosni i Hercegovini. Moja poruka je da mi moramo da se okrenemo jedni drugima, da ne mislimo da su nam svi drugi značajniji, a da je važno koliko ćemo toga lošeg da kažemo o onima koji su nam najbliži - kaže Vučić.

Komentarišući činjenicu da iz Kovaks-a nisu stigle vakcine za zemlje Zapadnog Balkana, Vučić je rekao:

- Dobićemo valjda jednom i vakcine iz Kovaks-a, ali, evo vam činjenice: prošlo je 65 dana kako su zemlje EU dobile prve vakcine, a mi na Zapadnom Balkanu nismo odatle primili nijednu vakcinu! Druga je stvar što smo se mi kao Srbija snašli, pa smo obezbedili i sa Istoka i sa Zapada 2,6 miliona vakcina. Ali, ja govorim o tome - koliko svi misle na nas i najlepše govore - činjenica je da mi do sada nismo dobili. Ne tražimo ništa od EU, ali ja onda tražim i ne želim da nas iko sputava da mi međusobnu saradnju razvijamo. Onda možemo da budemo u svemu najbolji. Pa da vidimo ko će da nas pretekne u drvnoj industriji, ko će da ima bolje poljoprivredne proizvode, bolju infrastrukturu od nas samih. Pa ćete videti da mi možemo da gradimo više puteva nego što ih grade mnogo veće evropske zemlje. Dakle, samo je važno da mi razumemo i da počnemo da verujemo u sebe. Da počnemo da verujemo u komšije i prijatelje. A ne da su nam oni najgori neprijatelji, a da verujemo u neke druge. Hvala im kad nam pomognu, mnogo su nam važni, ali oni nikada ne mogu da nam budu tako blizu - rekao je predsednik Srbije.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ban Kulin

01.03.2021. 20:33

Uz svo dužno poštovanje prema pokušajima da se vodi miroljubiva politika, tako nešto ipak nije moguće, jer se identitet poturica zasniva na patološkoj mržnji prema Srbima, što se na svakodnevnom nivou manifestuje bezbrojnim primerima izliva mržnje prema svemu što je srpsko!!!