FOTOGRAFIJA IZ GRČKE RAZBESNELA SRBE! Poruka na plaži koja je izazvala buru, evo šta se krije iza svega (FOTO)

Novosti online

28. 02. 2021. u 20:27

NA DRUŠTVENIM mrežama pojavila se fotografija ležaljke na kojoj piše da mogu da je koriste samo gosti koji su primili vakcinu protiv korona virusa.

ФОТОГРАФИЈА ИЗ ГРЧКЕ РАЗБЕСНЕЛА СРБЕ! Порука на плажи која је изазвала буру, ево шта се крије иза свега (ФОТО)

Foto: Almir Terzić

Fotografija je objavljena u grupi "Grčka - grupa za turiste" i odmah je izazvala negodovanje članova, koji su bili revoltirani "ovim potezom Atine".

"Idemo drugde, u Albaniju", "Pa dobro...ležaćemo na pesku", samo su neki od negativnih komentara.

Foto: Facebook

Na kraju je Violeta Tomašević otklonila sve dileme i napisala da je reč o izraelskom gradu Tel Avivu.

"Ovo je Izrael, na stolici piše Tel Aviv, a tamo je većina i vakcinisana".

Razgovori o uslovima putovanja srpskih turista u Grčku su u toku i trenutno zvaničnici dve zemlje rade na usaglašavanju protokola.

Kako stvari trenutno stoje, srpski turisti koji odluče da na leto krenu put omiljenih destinacija, moći će, najverovatnije, u Grčku da uđu sa potvrdom o vakcinaciji, a u suprotnom bi možda morali da rade čak dva testa na koronu.

Kako prenose turistički poslenici, oni koji se iz bilo kog razloga nisu na vreme vakcinisali, na ulasku u Grčku bi morali da prilože negativan nalaz na PCR testu, ali bi im i pored toga bio rađen brzi test. A jedan od razloga što se razmatra ova mogućnost je činjenica da je u poslednje vreme otkriven značajan broj lažnih, odnosno falsifikovanih potvrda o PCR testovima.

Kako javljaju naši turistički radnici iz Grčke, ideja hotelijera sa Halkidikija koji nude da plate 50 odsto cene PCR testa svim turistima koji se upute na ovu atraktivnu destinaciju mogla bi da bude realizovana. Ipak, kako kažu, to će biti stvar izbora, a ne obaveza. Dakle, zavisiće od vlasnika hotela ili apartmana.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti