MINISTAR VULIN U SUBOTICI: Akcenat na carinskim prekršajima i pljačkama državnog budžeta

Novosti online

27. 02. 2021. u 12:55

МИНИСТАР ВУЛИН У СУБОТИЦИ: Акценат на царинским прекршајима и пљачкама државног буџета

Foto: MUP Srbije

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Subotici da će poseban akcenat u radu Policijske uprave u Subotici, ali i Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave kriminalističke policije biti carinski prekršaji kroz koje se nanosi ogromna šteta budžetu Republike Srbije.

Ministar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem održao sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Subotici, istakao je da ta uprava ima dva važna zadatka - borbu protiv ilegalnih migracija i borbu protiv svih oblika krivičnih dela koja imaju veze sa carinskim i prekograničnim kriminalom.

„Poslednjih nedelja i meseci povećan je procenat otkrivanja krivičnih dela vezanih za migracije, šverc ljudima, ali i kada su u pitanju različiti carinski prekršaji i pokušaji da se država ošteti za veliki novac. Tako ćemo i nastaviti“, naglasio je ministar.

Kako je istakao, neće biti i nema carine u kojoj će moći da se pljačka državni budžet, a svi oni koji ta dela čine biće otkriveni.

Foto: MUP Srbije

„U ime Policijske uprave u Subotici, ali i Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave kriminalističke policije mogu da vam garantujem da ćemo posebno voditi računa o svim oblicima carinskog prekršaja i te velike pljačke našeg budžeta“, poručio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, svaka lokalna samouprava zaslužuje da ima organizovanu i dobru policiju, ali i policija mora da odgovara specifičnostima svake lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)